SPORTURI  »  BOX  »  FRB

UPDATE Leonard Doroftei nu renunţă la luptă: "Nu am de gînd să demisionez din FRB!"

Articol de - Publicat joi, 11 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 20:12

Fostul boxer Leonard Doroftei a declarat că nu mai are de gînd să demisioneze din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, dar spune că aşteaptă demisia vicepreşedintelui Vasile Câtea.

UPDATE:

"Dacă cei din box îmi vor cere să plec, o voi face. Nu mi-am dat demisia, pentru că sunt un luptător. Am solicitat ca Vasile Câtea să fie îndepărtat din conducere, pentru că nu este normal să jigneşti un preşedinte.

Mîine, poimîine îl ameninţi sau îl iei şi la bătaie? El este consilierul ministrului, este om politic, aş vrea să văd că ministrul are o poziţie, îi dă un avertisment. Cînd am fost propus preşedinte, nu a fost pentru că sunt deştept, ci pentru imagine.

Acum, cînd au văzut că nu intru în jocurile lor, sunt prost. Eu nu vreau să încurc pe nimeni şi vreau ca boxul să meargă înainte", a declarat Leonard Doroftei.


***************************
Nu a fost prea mult timp linişte în boxul românesc. Ieri, în şedinţa Biroului Federal, a ieşit scandal mare. Preşedintele Leonard Doroftei a părăsit sala, spunînd că a fost jignit de vicepreşedintele Vasile Cîtea, consilierul ministrului Sportului, Gabriela Szabo.

"E treabă politică!"
"Vasile Cîtea îşi face cărţile. Jocuri politice. Ei nu înţeleg că pe mine nu m-a intersat funcţia, că eu am venit să ajut boxul. Nu am luat nici un ban din federaţie, am fost peste tot pe banii mei, dar eu nu pot să fiu acolo doar ca să semnez şi ei să facă manevrele pe spatele meu", a declarat Doroftei pentru Gazetă. Fostul campion mondial spune şi că a fost jignit de vicepreşedintele Cîtea. "Au venit la mine la Ploieşti să semnez nişte acte, iar Cîtea m-a întrebat atunci: «Moşule, vrei să te pişi pe noi? O să ne pişăm noi, cei din Biroul Federal, pe tine!», mi-a spus atunci."

Doroftei i-a cerut lui Cîtea demisia de onoare, dar acesta doar şi-a prezentat scuze "pentru că am folosit acele cuvinte. Nu am vrut să jignesc pe nimeni!".

Cîtea a preluat prerogativele de preşedinte
Vicepreşedintele Vasile Cîtea a preluat de ieri prerogativele de preşedinte, fiind împuternicit prin vot de membrii Biroului Federal. "Nu am înţeles gestul domnului Doroftei de a pleca din şedinţă. Eu am preluat prerogativele, iar în momentul în care zice că vine înapoi, s-a închis acest mandat. Nu ştiu ce a vrut să demonstreze şi nimeni nu a înţeles concret care este situaţia dînsului'', a declarat Cîtea pentru Agerpres.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
hofer
hofer  •  13 Septembrie 2014, 01:39

Nu este Szabo de vina, de vina sant cei care nu se inteleg. Boala cronica Romaneasca, se poate peste tot acelas lucru. Cearta peste tot in functiile de conducere. Ca la noi la nimeni!

sharky_04
sharky_04  •  12 Septembrie 2014, 16:28

Bravo Mosule, nu te da batut, daca ei sunt asa de rai, sa se exprime in ring si nu inafara cu vorbe, cainii latra, mosul trece mai departe :)

brancusi
brancusi  •  12 Septembrie 2014, 12:33

Cantaretilor putini la minte le reamintesc o axioma: calitatea de mare sportiv iti ofera 10-20% din instrumentele necesare unui manager sportiv bun,restul,ca peste tot in performanta,inseamna inzestrare intelectuala dublata de pregatire profesionala.Asa ca inlocuirea acestor "unelte" doar cu popularitatea si simpatia oamenilor este o ticalosie si un tipic autohton furat de caciula.Deasemenea,n-am vazut la niciuna dintre aceste foste glorii puse in posturi de conducere sa isi aduca in echipele lor profesionisti veritabili care sa ii sustina in activitatea curenta.Urmarile?Dezastre gen Belu,Gatu,Lipa,Szabo calca apasat pe urmele lor...S-apoi tot ei vor urla ca sportul se duce de ra

Vezi toate comentariile (8)
Comentează