SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - ELEIDER ALVAREZ

VIDEO+FOTO Final de carieră?! Lucian Bute a pierdut prin KO lupta cu Eleider Alvarez în repriza a 5-a!

Foto: Steven LeBlanc +5   FOTO
Foto: Steven LeBlanc

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 februarie 2017 00:10

Lucian Bute, 37 de ani la finalul lui februarie, a pierdut prin KO sâmbătă dimineață lupta împotriva columbianului Eleider Alvarez, 32 de ani. Meciul nu a fost transmis de nicio televiziune din România, însă a putut fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro.

Partida cu Alvarez reprezenta cea mai simplă cale pentru unul dintre cei doi pugiliști să ajungă să se lupte pentru o centură. La Centre Videotron din Quebec, în fața a 7.842 de spectatori, Bute spera să își relanseze cariera. Duelurile cu James DeGale și Badou Jack i-au oferit românului o doză de încredere, spulberată în această dimineață de Alvarez.

Lucian s-a ținut bine de columbian în primele minute ale meciului, iar partida arăta destul de echilibrată după primele patru runde. Asta până când sud-americanul a profitat de o șansă ivită în centrul ringului și l-a lovit puternic pe Bute cu două croșee năucitoare.

Românul a căzut la pământ și abia a reușit să se ridice. Arbitrul a decis să oprească însă lupta, Lucian fiind incapabil să continue. ”E cea mai mare victorie a carierei mele. Aveam nevoie de un meci mare ca să mă mențin în lupta pentru o centură”, a răbufnit Alvarez la finalul partidei, care va primi oportunitatea mult visată de a se bate pentru centura WBC, deținută în acest moment de Adonis Stevenson.

Aceasta este cea de-a patra înfrângere pentru Bute în ultimele șapte partide și nu ar fi o surpriză dacă Lucian și-ar anunța retragerea în zilele următoare.

32 de victoriiare Lucian Bute la profesioniști, 25 prin KO, dar și 4 înfrângeri și un egal

Citește și

 

DESFĂȘURAREA LIVETEXT A MECIULUI

Repriza 1: Meciul începe cu cei doi boxeri analizându-se în centrul ringului. Alvarez dă primul drumul la brațe, însă fără să trimită vreo lovitură notabilă.

Scor televiziunii canadiene: 10-9 Alvarez

Repriza 2: Ambii pugiliști încearcă să controleze centrul ringului. Rundă echilibrată, dar în care Bute a lovit ceva mai clar decât a făcut-o columbianul.

Scor televiziunii canadiene: 19-19

Repriza 3: Alvarez începe agresiv runda și lovește cu furie din primele secunde. Bute se ferește, însă nu reușește să evite toate loviturile columbianului. Românul încasează un croșeu de dreapta puternic

Scor televiziunii canadiene: 29-28 Alvarez

Repriza 4: Bute controlează runda și îl trimite pentru prima dată în corzi pe Alvarez, care încasează o lovitură puternică la corp. O rundă bună pentru român, mult mai agresiv.

Scor televiziunii canadiene: 38-38

Repriza 5: Bute începe tare și această rundă și încearcă să își atace din nou adversarul. Alvarez răspunde și el cu două lovituri și oprește elanul românului. Columbianul profită de un moment de ezitare al lui Lucian și îl izbește cu două croșee de dreapta în figură. Bute cade la podea, se ridică cu greu, iar arbitrul e nevoit să oprească meciul! Alvarez câștigă prin KO!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (51)
cristimunte
cristimunte  •  25 Februarie 2017, 20:18

Are o varsta,nu mai este in prime,oricum de la infrangerea cu Froch nu mai este la fel....trebuie sa faca ce crede el,se exagereaza umpic cu denigrarea lui,macar s-a dus la Nottingham sa se bata cuFroch,Ward nici nu a vrut sa auda de asa ceva,plus ca nu merita victoria cu Kovalev,pana si Mayweather a zis...asta e alta discutie. Lui bute ii trebuia un antrenor bun,defapt asta iti trebuie de cand te apuci,trebuie sa stie sa te invete sa te aperi cum trebuie in primul rand,sa boxezi inteligent etc...

brancusi
brancusi  •  25 Februarie 2017, 17:38

...ne cucerea...

brancusi
brancusi  •  25 Februarie 2017, 17:33

De data asta nu m-am mai trezit ca sa vad meciul,gandind cu mintea si nu cu inima ca-n alte dati.Bute a fost un boxer bun,ne-a adus bucurie in cateva randuri,dar n-a fost niciodata un boxer world class(oricat ne-am autosugestionat infantil patriotic noi)dintr-un motiv banal,barbie de sticla,incapabila de a-l ajuta atunci cand adversarii cu adevarat tari mai si ripostau dupa ce se incapatanau sa nu cada dupa ce incasau singura lovitura cu adevarat world class a compatriotului nostru,uppercutul la ficat.Cat priveste trecerea la semigrea s-a dovedit o prostie fara margini,el nu e construit fizic pentru asa ceva,diferenta de forta in defavoarea sa fiind de-a dreptul jenanta,nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat daca l-ar fi lovit Kovalev sau Stevenson,nu aspirantul asta.Dar chiar si asa,nu infrangerile astea umilitoare m-au intristat,ci declaratiile penibile pe care le da in ultima vreme,in goana asta disperata pentru inca o chita de dolari,departe de acel Bute care nu cucerea cu ani in urma...urat, Luciane,urat!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează