SPORTURI  »  BOX  »  UCRAINA

Vitali Kliciko, ultimul pumn » Campionul mondial al greilor se lasă de box pentru a candida la preşedinţia Ucrainei

Vitali Kliciko, foto: reuters
Vitali Kliciko, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 17 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 17 decembrie 2013 10:51

Campionul mondial al greilor, Vitali Kliciko, şeful partidului ucrainean de opoziţie UDAR, a anunţat că a renunţat la centura WBC pentru a se dedica în totalitate carierei politice.

Kliciko, 42 de ani, liderul opoziţiei din ţara sa natală, nu va mai intra în ring, dar va candida la postul de preşedinte în 2015. Va fi desemnat campion emeritus, adică va mai primi o şansă de a se lupta pentru fostul său titlu, dacă într-o zi va dori să revină la box.

"Vreau să mulţumesc WBC şi preşedintelui său, Don Jose Sulaiman, pentru sprijinul acordat luptei pentru democraţie şi libertate în Ucraina", a declarat Kliciko.

"A fost o onoare şi o mîndrie să deţin titlul WBC. WBC m-a asigurat că pot reveni oricînd în ring, ceea ce nu este foarte probabil date fiind condiţiile actuale. În acest moment mă concentrez pe politica din Ucraina şi cred că poporul meu are nevoie de mine acolo. Fratele meu Vladimir va asigura succesul în sport al familiei şi îl voi sprijini, aşa cum şi el mă sprijină în actuala luptă politică".

Vitali Kliciko, care are un palmares de 45 de victorii şi 2 înfrîngeri, a cucerit de trei ori titlul mondial. El s-a implicat direct în mişcările de stradă de la Kiev din ultimele săptămîni şi este considerat drept omul care poate aduce echilibrul şi democraţia în Ucraina. "Aceasta nu este o revoluţie. Este un protest paşnic prin care cerem dreptate. Oamenii nu au solicitări politice. Apară doar ideea de a trăi într-o ţară civilizată", a explicat fostul boxer.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
madskills
madskills  •  18 Decembrie 2013, 12:26
Postat de submarina pe 17 Decembrie 2013, 14:24

Sunt total de acord cu tine. e greu de facut reforme in ucraina cand kremlinul nu doreste acest lucru. presupun ca kliciko se va bate cu morile de vant...

Da, dar macar SE BATE, nu ca altii care nu vor sa se buna cu "zeii" de la Moscova. Exemplul este valabil pentru orice tara de altfel, condusa de o clasa politica corupta. Un om ca asta avem si noi nevoie.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  17 Decembrie 2013, 16:28
Postat de americanu197 pe 17 Decembrie 2013, 11:25

oricum meciurile fratilor klitschko erau doar de fatada numai cu adversari clar inferiori

Ca meciul in care l-a facut sac de box pe Lenox .

apokalyps
apokalyps  •  17 Decembrie 2013, 14:48

Hagi pe cand?:))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close