SPORTURI  »  CICLISM  »  US POSTAL

A scăpat! Acord șocant între Lance Armstrong și statul american: cât trebuie să plătească din cele 100 de milioane de dolari cerute

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 09:24

Lance Armstrong și echipa sa legală au ajuns la un acord cu guvernul Statelor Unite și nu vor ajunge la proces în cazul dopajului sistematic de la echipa US Postal.

Americanul va fi nevoit să plătească 5 milioane de dolari daune guvernului și 1,65 milioane de dolari fostului său coechipier Floyd Landis, cel care a dezvăluit practicile ilicite din sânul echipei sponsorizate de serviciile postale americane.

Este o victorie imensă pentru Lance Armstrong, care risca un proces în care daunele erau cifrate la 100 de milioane de dolari! Statul american avea pregătit un dosar cu 50 de martori împotriva fostului septuplu câștigător de Tur al Franței, descalificat între timp.

Armstrong a girat plata daunelor cu casa sa din Texas. "Sunt bucuros să rezolv acest caz și să îmi văd în continuare de viață", a declarat americanul în vârstă de 46 de ani.

Interesant este că și statul american, și Lance Armstrong și-au rezervat dreptul de a-și menține poziția. Adică Armstrong nu și-a recunoscut vinovația în vreun fel, în timp ce statul american a renunțat doar să meargă la proces, nu a recunoscut că ar avea un dosar slab. Pur si șimplu, ambele părți au considerat că e mai avantajoasă o soluție în valoare de 6,65 milioane de dolari.

E a treia plată pe care Lance Armstrong o face, de când a recunoscut, în 2013, că s-a dopat întreaga sa carieră. Americanul s-a înțeles cu un sponsor, care îi plătise bonusuri în timpul carierei, și cu un ziar, The Times, pe care îl dăduse în judecată pe nedrept. Ambele sume nu au fost făcute publice.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
jalabert
jalabert  •  20 Aprilie 2018, 11:34
Postat de balauru48 pe 20 Aprilie 2018, 11:27

adica praf in ochii tai.

Adica esti un hater prost care intentiona sa ma raporteze pentru nimic si mi-a dat din greseala respect! Vai de viata ta de rinamovist esuat in ceseatist. Mai ai si tupeu sa comentezi! Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.

balauru48
balauru48  •  20 Aprilie 2018, 11:27
Postat de jalabert pe 20 Aprilie 2018, 10:31

Totul este un circ ieftin american. Adica s-au dopat sistematic toti de la us postal dar plateste doar lance. Unde sunt suspendarile pentru ciclistii americani dictate de uci? Ups americanii nu sunt rusi. Prin urmare un circ ieftin, praf in ochii prostilor.

adica praf in ochii tai.

jalabert
jalabert  •  20 Aprilie 2018, 10:31

Totul este un circ ieftin american. Adica s-au dopat sistematic toti de la us postal dar plateste doar lance. Unde sunt suspendarile pentru ciclistii americani dictate de uci? Ups americanii nu sunt rusi. Prin urmare un circ ieftin, praf in ochii prostilor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează