SPORTURI  »  CICLISM  »  ACUZAȚII

Acuzat de o nouă formă de dopaj, Lance Armstrong a trântit telefonul unui jurnalist: "Ești sărit de pe fix?!"

Lance Armstrong este suspendat pe viață pentru dopaj, foto: Gulliver/gettyimages
Lance Armstrong este suspendat pe viață pentru dopaj, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat luni, 10 octombrie 2016 10:19

Americanul Lance Armstrong, 45 de ani, a participat recent la emisiunea radio Off the Ball pentru a promova conferința sportivă One Zero Global din 21 octombrie, în Dublin.

Fostul rutier a fost deranjat de întrebările incomode ale moderatorului irlandez Ger Gilroy, pe care l-a jignit înainte să pună capăt interviului, conform cyclingweekly.co.uk.

Întrebat care este diferența dintre uzul bicicletelor motorizate și consumul EPO, de care Armstrong a recunoscut că s-a ajutat, fostul ciclist texan a răbufnit.

"Ger, ești chiar atât de amator? În 1999 nimeni nu știa că se poate instala un motor pe biciclete. Ești sărit de pe fix? Știu că e la subiect, știu că cineva a fost prins folosind o bicicletă motorizată, dar chiar ești tâmpit?", a tunat Armstrong, punând capăt apoi interviului fără să-și ia rămas bun, nu înainte să nege că ar fi folosit vreodată o bicicletă motorizată.

Ciclistul belgian Femke van den Driessche a fost suspendat pentru șase ani pentru doping mecanic, după ce la Campionatul Mondial Cyclocross a fost prins cu un motor ascuns în interiorul cadranului bicicletei.

Lance Armstrong a recunoscut acuzațiile de dopaj cu EPO (stimulator al celulelor roșii), testosteron dar și uzul altor metode de trișaj, precum transfuzia, rămânând fără toate titlurile obținute după 1998 în urma deciziei Agenției Americane de Anti-Doping (USADA) din 2012.

7Tururi ale Franței a câștigat Lance Armstrong între 1999-2005, toate retrase în urma scandalului de dopaj, alături de medalia de bronz de la JO din 2000 de la Sydney

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
1423984557905776
Florin Stanescu  •  24 Februarie 2017, 20:17

Stai ca-i prinde si pe ceilalti americani ! Pe rusi i-au prins pentru ca au stiut cu ce se dopeaza dar o sa-i vedeti cat de curand si pe alte mari "legende" ale sportului mondial cum o sa recunoasca ca s-au dopat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează