SPORTURI  »  CICLISM  »  ACUZAȚII DE DOPAJ

Bradley Wiggins se apără în scandalul de dopaj » "A fost totul în scop strict medical"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat luni, 26 septembrie 2016 11:49

Sir Bradley Wiggins, 36 de ani, este unul dintre cele mai noi nume de pe lista sportivilor dopați a rușilor de la Fancy Bears. Ciclistul britanic se apără și spune că n-a beneficiat de avantajul prescripțiilor pentru substanțe interzise.

"Nu am folosit substanțele menționate ca să-mi creez un plus față de ceilalți competitori, a fost totul în scop strict medical", a declarat fostul ciclist al Team Sky, care a primit o injecție cu triamcinolonă de 40mg chiar înaintea Turului Franței din 2012, câștigat de britanic.

este numărul Jocurilor Olimpice la care Wiggins a câștigat cel puțin o medalie.

Cvintuplul campion olimpic ar fi apelat la puternicul corticosteroid (antiinflamator și antialergic) de trei ori, înaintea Turului Franței din 2011 și 2012, respectiv cu puțin timp înaintea Giro d'Italia din 2013.

Wiggins se apără și spune că suferă de astm. "Am probleme cu respirația. Știu că nu pare, dar se poate face ceva ca să nu se agraveze situația chiar în mijlocul sezonului?", i-ar fi întrebat Wiggins pe doctorii echipei Sky, care l-ar fi sfătuit să apeleze la triamcinolonă injectată intravenos.

sursa: bbc.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează