SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2017

Care este antidotul pentru Chris Froome? Cifre incredibile: câte bătăi pe minute are inima campionului britanic

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2017 09:55

Se caută un adversar pe măsura lui Chris Froome. Ce ziceți de o clonă?

Cu patru tiluri în decursul a 5 ani în Turul Franței, Froome a fost atacat de o gamă extinsă de rutieri. Dar de la Alberto Contador și Vincenzo Nibali la Romain Bardet sau Nairo Quintana, niciunul dintre ei nu a reușit să ridice semne de întrebare. Deci spre cine trebuie să ne îndreptăm?

Froome are o înălțime de 1,85 metri, cu 71 de kilograme, este perfect la contratimp, acolo unde împinge invariabil ecarturile față de rivali și continuă să domine pe munte, ajutat de o echipă Sky inepuizabilă, în care cicliști precum polonezul Michal Kwiatkowski se dau peste cap și își schimbă brusc specificul de rulare.

La 32 de ani, Froome recunoaște amenințător că "nu devin deloc mai tânăr, dar vreau să mă întorc și să mă lupt pentru Tur pentru următorii 5 ani". Cum? "Știu să mă adaptez indiferent de ce se întâmplă în competiție. În plus, sunt un ciclist din ce în ce mai complet. Am lucrat la abilitățile pe coborâre, la felul cum mă poziționez în pluton, dar mai am de învățat din punct de vedere tactic".

Francezul Romain Bardet e prea slab la contratimp și are nevoie de munți, de foarte mulți munți, columbianul Nairo Quintana are un contratimp decent, dar e dominat mental în cadrul propriei echipe și pare pierdut din punct de vedere strategic, bascul Mikel Landa se va împletici în plasa Sky, pe care a ajutat să o țeasă. Concluzia: Froome trebuie dovedit de cineva precum Froome. Există asemenea oameni în plutonul actual?

Inteligență și forță: Tom Dumoulin

Răspunsul vine din primul Mare Tur al anului, Turul Italiei, capturat de un rutier cu profil aproape identic. Olandezul Tom Dumoulin are 26 de ani, 1.86m, 71kg. E foarte inteligent, dovadă că s-a retras din Turul Spaniei pentru a se odihni și a aborda în liniște sezonul 2018, a confirmat deja în două Mari Tururi și și-a îmbunătățit performanțele pe munte.

Departe, încă, de explozia britanicului, Dumoulin a arătat într-un Giro muntos că poate să limiteze pierderile, chiar cu o victorie de prestigiu în etapa de pe Oropa, și, mai important, să managerieze o cursă de 3 săptămâni. Într-un sport în care media unui contract este de doi ani, Dumoulin și-a câștigat liniștea la Sunweb când a semnat prelungirea până în 2020.

Într-un eventual război cu Chris Froome, Dumoulin ar avea avantajul vârstei și al faptului că poate să îl neutralizeze la contratimp. Dacă reușește să adauge o viteză în plus pe munte, Sky se poate trezi cu un adversar dincolo de puterea de răspuns.

Cel mai de succes din istorie?

Froome are 4 Tururi ale Franței, la o singură unitate de recordul deținut în coproprietate de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain. "De ce să nu le doboare recordul?", se întreba David Brailsford, directorul echipei Sky. "Fizic, are toate avantajele și nu văd cum acestea s-ar putea atenua în anii care vin". Britanicul este primul ciclist care câștigă 3 Tururi consecutive de la Indurain încoace, în condițiile în care Lance Armstrong a fost radiat din cărțile de istorie.

Cele mai multe zile petrecute în tricoul galben  
1. Eddy Merckx 96
2. Lance Armstrong 83
3. Bernard Hinault 75
4. Miguel Indurain 60
5. Chris Froome 59

Război cu săpun lichid

635 de orașe, 3,540 km și milioane de germeni. Directorii echipei Sky au mărturisit că, pentru a-l proteja pe Chris Froome, au fost nevoiți să inoveze. Rutierii implicați în lupta pentru tricoul galben își supun corpurile unei torturi fizice extreme, ceea ce le șubrezește sistemul imunitar, lăsându-i pradă infecțiilor, răcelilor sau altor afecțiuni care le pot pune capăt rapid ambițiilor.

Drept exemplu, italianul Fabio Aru a coborât de pe podiumul Turului din cauza unei bronșite reactivate pe o cățărare importantă, în ultimele zile decisive ale competiției de 3 săptămâni. Ca urmare, Sky a declarat război germenilor.

The Telegraph scrie că echipa lui Chris Froome a avut oameni care au dezinfectat toate camerele de hotel, înainte ca rutierul să ajungă acolo, care au curățat telecomenzile și mobilierul și care au folosit din abundență săpun lichid pentru fiecare om care a intrat în contact cu britanicul!

29bătăi pe minut are inima lui Chris Froome în repaus. Un om "normal" este considerat sănătos când valoarea este între 60 și 100

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează