SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2015

Cel mai bun rezultat din istoria României! Eduard Grosu a terminat pe locul 5 etapa a 13-a din Turul Italiei! » Contador cedează un tricou de lider pentru prima oară în carieră

Sacha Modolo a adus a treia victorie a lui Lampre în Turul Italiei 2015. Eduard Grosu este în dreapta imaginii, în albastru cu portocaliu, foto: reuters
Sacha Modolo a adus a treia victorie a lui Lampre în Turul Italiei 2015. Eduard Grosu este în dreapta imaginii, în albastru cu portocaliu, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 mai 2015 19:32

Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) a obținut astăzi cel mai bun rezultat din carieră, după ce a terminat pe locul 5 în etapa a 13-a din Turul Italiei. Este, totodată, cel mai bun rezultat din istoria României într-un Mare Tur!

La numai trei zile după ce a sosit al 12-lea, Grosu a recidivat și s-a apropiat și mai mult de o victorie de etapă, ajungînd al cincilea la Jesolo, după 153 de kilometri plați ca-n palmă. Etapa a fost cîștigată de italianul Sacha Modolo, rutierul de la Lampre care a supraviețuit ploii infernale și care a fost irezistibil la sprint

În vîrstă de 22 de ani, Eduard a scăpat de o căzătură masivă din mijlocul plutonul, incident care l-a blocat pe liderul clasamentului general, spaniolul Alberto Contador, cu 3,2 kilometri înainte de finalul etapei.

Fără să beneficieze de aportul unei echipe puternice, care să îi lanseze sprintul, Grosu s-a plasat bine, a lansat pe partea dreaptă a șoselei, dar nu a avut forța necesară pentru a urca pe podium. 

 "A fost dificil din cauza asfaltului ud, am fost mereu acolo dar pe final a trebuit să frînez de două ori, o dată pentru că am fost închis la ultima curbă și apoi la 150 cînd eram prea aproape de barierele din stînga. Felicitări lui Sacha Modolo, nu era ușor să învingi azi. Sînt mulțumit pentru că e cel mai bun loc al unui român în istoria Turului, dar nu suficient pentru mine și echipă. Mai sînt două șanse, vom da totul!" Eduard Grosu la finalul cursei

Contador pierde tricoul roz

Principalul următor al lui Contador, italianul Fabio Aru, a profitat de incidentul în care a fost implicat spaniolul și a urcat pe primul loc la general, avînd un avans de 19 secunde față de rutierul de la Tinkoff-Saxo. Este pentru prima oară în cariera lui Contador cînd cedează un tricou de lider în clasamentul general. 

"Am fost foarte bine plasat și am văzut cînd s-a produs căzătura, dar nu am putut să o evit. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să văd dacă sînt bine, după care a trebuit să fac rost de o bicicletă. De orice bicicletă!

Nu e o pierdere importantă, sper doar să fiu OK și să recuperez. Umărul mă doare în continuare, dar o să pun puțină gheață la noapte și mă voi asigura că totul e bine mîine", a explicat Contador la finalul zilei. 

O altă victimă importantă a zilei a fost australianul Richie Porte, care a continuat o săptămînă mizerabilă pentru Sky. Porte a fost prins în căzătură și a sosit la două minute și 8 secunde de Modolo.

Acum, Porte este plasat pe locul 17, la 5 minute și 5 secunde distanță de Fabio Aru și nu mai este cel mai bine clasat rutier de la Sky, Leopold Konig fiind pe 15, la 4 minute și 24 de secunde de italianul de la Astana. 

Clasamentul etapei

1. Sacha Modolo Lampre 3h 03'08"
2. Giacomo Nizzolo Trek  
3. Elia Viviani Sky  
4. Alexander Porsev Katusha  
5. Eduard Grosu Nippo-Vini Fantini  

Clasamentul general

1. Fabio Aru Astana 54h 20'35"
2. Alberto Contador Tinkoff-Saxo +19"
3. Mikel Landa Astana +1'14"
4. Roman Kreuziger Tinkoff-Saxo +1'38"
5. Dario Cataldo Astana +1'49"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
plischi
plischi  •  23 Mai 2015, 06:39

va fi cea mai frumoasa surpriza a anului in sportul romanesc!

tizucumacu
tizucumacu  •  22 Mai 2015, 23:58

Am pus aici finalul cu comentariu în română. Mișto senzație, felicitări Edi www.youtube.com/watch?v=th89gRxz8Uo

ovidiu1969
ovidiu1969  •  22 Mai 2015, 22:55

Felicitari ! Este un rezultat bun, chiar foarte bun, avand in vedere la ce nivel este ciclismul la noi.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează