SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Chris Froome despre scandalul Salbutamolului: "E o situație oribilă, sper să se clarifice totul". Ce se întâmplă cu obiectivul pe 2018: dubla Turul Italiei/Turul Franței

Articol de GSP - Publicat luni, 18 decembrie 2017 18:28

Britanicul Chris Froome se află sub investigația Uniunii Cicliste Internaționale, după ce a returnat valori suspecte de dopaj la Salbutamol, substanța activă într-un medicament pentru astm.

"Înteleg total toate nemulțumurile oamenilor. Sunt ciclist de 10 ani și știu cum se uită unii oameni la sportul nostru. Am o responsabilitate pe care o iau foarte serios în seamă. Sunt astmatic, așa am fost de când eram copil. Folosesc un inhalator pentru a-l ține sub control, dar niciodată nu iau mai multe pufuri decât e permis. E o situație oribilă, sincer, și muncim din greu ca să clarificăm totul. Acum suntem într-un cantonament, înainte să ne apucăm de pregătirea celor două mari obiective ale mele pentru 2018, Turul Italiei și Turul Franței", a explicat Chris Froome, conform cyclingnews.com.

În vârstă de 32 de ani, Froome este considerat cel mai mare nume din ciclismul profesionist actual, rutierul având în palmares 4 Tururi ale Franței și un Tur al Spaniei, cel câștigat în acest an. Ciclistul avea în plan să participe în Turul Italiei 2018, pentru a deține simultan toate cele 3 Mari Tururi, o performanță bifată doar de doi rutieri în istorie, Bernard Hinault și Eddy Merckx. 

Ce este scandalul Salbutamolului

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat că britanicul Chris Froome a returnat o probă pozitivă cu Salbutamol în perioada în care evolua în Turul Spaniei 2017, competiție pe care a și câștigat-o.

Conform forumului internțional, Froome ar fi returnat de două ori limita admisă pentru această substanță folosită împotriva astmului într-un test de urină susținut pe 7 septembrie, după etapa a 18-a, în care britanicul de la Sky a câștigat timp față de Nibali și în care doar Alberto Contador i-a făcut față.

Citește și:

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  18 Decembrie 2017, 19:24

Tupeu de englezoi a fost prins cu o cantitate dubla fata de cea admisa si vorbeste de planurile lui din primavara, il giro.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează