SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2016

Chris Froome: "Sincer, nu am trăit niciodată o etapă ca aceasta în Tur" / Alberto Contador: "E cel mai prost start de Mare Tur din carieră"

Chris Froome, foto: reuters +1   FOTO
Chris Froome, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iulie 2016 08:51

Britanicul Chris Froome (Sky) a evitat orice fel de incident în cele 3 etape disputate până acum și ocupă locul 4 în clasamentul general, la 48 de secunde de rivalul Alberto Contador (Tinkoff).

Cum echipa Sky s-a străduit din răsputeri să-l țină departe de orice eveniment neprevăzut, moralul lui Froome este la cote maxime, campionul en-titre postând pe twitter mesaje optimiste pentru lupta din acest an.

În etapa de ieri, de 222 de kilometri, câștigată de Mark Cavendish (detalii aici),  Froome a fost protejat de locotenenți de lux, precum Mikel Nieve și Wout Poels, înainte să fie lăsat în vânt alături de Vasil Kiryienka.

Froome a fost uimit de ritmul ales de pluton pentru majoritatea etapei, mai ales că rutierii au stabilit să piardă vremea, în condițiile în care în față era un singur evadat, la 11 minute.

"Sincer, nu am trăit niciodată o zi ca aceasta în Turul Franței, o zi în care lumea să ruleze atât de încet, cu un singur om în față. Dar într-o etapă fără puncte pentru cățărători și cu 225 de kilometri, nu prea a existat motivație pentru nimeni.

A avut un final nervos, în care majoritatea cicliștilor s-au bătut pentru poziții. Sper ca în etapa următoare (cea mai lungă a Turului, cu un profil similar) să fie mai mulți evadați, ca să putem rula mai repede", a explicat Froomey, conform cyclingtips.com.

Contador: "E cel mai prost start de Mare Tur din carieră"

De cealaltă parte, Alberto Contador nu simte același vibe ca și britanicul. Accidentat după două căzături, spaniolul încearcă să se încurajeze, conform cyclingpro.net: "Este cel mai prost start de Mare Tur din cariera mea. Dar și mâine o zi, și poimâine. Trebuie să cred că pot trece pentru problemele mele fizice".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
spion_kop
spion_kop  •  05 Iulie 2016, 11:36

totusi 48 dupa 4 etape este multisor pt Le Tour, Contador trebuie sa revina curind ... ma mira ce echipa are Tinkoff anul asta in Tour, Sky pare mai pregatita

Vezi toate comentariile (1)
Comentează