SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Cîştigător surpriză în etapa dintre Grenoble şi Risoul din Turul Franţei: "A fost victoria carierei mele"

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 19 iulie 2014 23:28

Rafal Majka a cîştigat ieri a paisprezecea etapă a Turului Franţei disputată între Grenoble şi Risoul pe distanţa de 177 de kilometri. Polonezul în vîrstă de 24 de ani de la Tinkoff-Saxo s-a aflat la primul succes major al carierei.

"Este victoria cea mai mare pe care o puteam obţine. Mereu ajungeam al doilea sau al treilea, dar acum am ştiut că trebuie să atac, eram conştient că dacă nu mă distanţez o să pierd pe final", a spus el.

Majka a aflat în ultimul moment că va fi prezent în Le Tour, el fiind adus în locul lui Roman Kreuziger, căruia i s-au găsit valori anormale ale sîngelui. Polonezul a participat în acest an şi în Turul Italiei , unde a încheiat pe locul al şaselea la general şi încă resimte oboseala adunată în cele trei săptămîni de Il Giro.

Tricoul galben, de lider, a rămas la Vicenzo Nibali. Etapa de azi se va desfăşura între Tallard şi Nîmes pe distanţa de 222 de km.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
valiza.epo
valiza.epo  •  20 Iulie 2014, 09:47

E de apreciat gestul lui Nibali de a nu contesta victoria MERITATA a lui Majka! S-a vazut ca Nibali a oprit motoarele cand s-a distantat suficient de primncipalii sai urmaritori si nu a vrut sa forteze victoria. Daca ar fi fortat putin, castiga sigur. A fost un gest de respect pentru efortul laudabil al polonezului. Ce frumos e Le Tour fara dopatii Froome sau Wiggins. Doar lipsa lui Contador se simte. Ar fi fost foc de artificii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează