SPORTURI  »  CICLISM  »  ATENTATE BRUXELLES

Colapsul unui sport » Zeci de mii de oameni ar putea fi în primejdie în următoarea perioadă în Belgia. Ce vor face autoritățile?

Imagine de la startul Turului Flandrei, foto: Guliver/gettyimages
Imagine de la startul Turului Flandrei, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2016 11:01

Cel mai important eveniment sportiv din perioada următoare este Turul Flandrei, competiția fanion pentru ciclism belgian, care are loc pe 3 aprilie.

Cu un traseu în lungime de 256 de kilometri, ce cutreieră toată regiunea flamandă a Belgiei, între Bruges și Oudenaarde, și cu sute de mii de fani aliniați pe marginea șoselelor, Turul Flandrei poate deveni o țintă ușoară pentru islamiști. E foarte greu să aperi oamenii ieșiti să îi vadă pe sportivi, în condițiile în care evenimentul are loc în aer liber, pe distanța la sute de kilometri.

Primul eveniment sportiv propus spre anulare de autoritățile belgiene, după atentatele de astăzi, a fost cursa Dwars Door Vlaanderen, de 200 de kilometri, cea care trebuia să pornească mâine așa numita "Săptămâna Flamandă".

Urmează alte curse importante, precum E3 Harelbeke (25 martie), Gent-Wevelgem (27 martie), Cele trei zile de la De Panne (29 martie-1 aprilie), Turul Flandrei (3 aprilie), Scheldeprijs (6 aprilie), Săgeata Valonă (20 aprilie), Liège - Bastogne - Liège (24 aprilie).

Ciclismul este mai iubit decât fotbalul în Belgia, iar toate cursele menționate strâng la start și pe traseu sute de mii de oameni.

Ca exemplu, anul trecut, la startul Turul Flandrei, perla primăverii în ciclismul belgian, s-au strâns peste 50.000 de oameni în Bruges și peste 250.000 pe traseu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Martie 2016, 12:06

aiureli ...se sperie degeaba ...sa dea drumul la cursa ...ca nu se intampla nimic ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează