SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Declarații uluitoare ale unui sportiv prins dopat: "Nu regret nimic. Am mințit, am trădat, am făcut totul pentru a câștiga"

Danilo di Luca, primul din stânga
Sursa foto: Guliver/GettyImages
Danilo di Luca, primul din stânga Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 15:21

Fostul ciclist italian Danilo Di Luca, suspendat pe viață după ce a fost prins dopat în 2013, a scris în autobiografia pe care o va lansa săptămâna viitoare că nu regretă nimic din ceea ce a făcut.

"Dacă nu mă dopam, nu aș fi câștigat niciodată, nu regret nimic. Am mințit, am trădat, am făcut totul pentru a câștiga", a scris Di Luca în cartea sa, citat de Gazzetta dello Sport. Jurnaliștii italieni au publicat pasaje largi din cartea ciclistului în ediția de astăzi.

Italianul în vârstă de 40 de ani a câștigat Turul Italiei în 2007, iar în 2009 a primit o suspendare de doi ani după ce a fost depistat pozitiv cu EPO. În 2013 a primit o suspendare pe viață, pentru un al doilea test pozitiv.

"Toți cicliștii știu că toată lumea se dopează, dar nu vorbește nimeni de asta. Să minți devine ceva natural, ca atunci când respiri", a mai scris fostul ciclist, care susține că a început să consume substanțe interzise în 1997, când încă nu era profesionist.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează