SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2018

Elia Viviani, învingător în etapa a 13-a din Giro d'Italia » Simon Yates îşi păstrează tricoul roz înaintea etapei de pe Zoncolan

Elia Viviani, foto: reuters
Elia Viviani, foto: reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 19 mai 2018 11:38

Elia Viviani a câștigat etapa a 13-a din Turul Italiei după un sprint masiv, rutierul de la Quick-Step Floors obținând al treilea succes în această ediție, după cele două din debutul competiției, în Israel.

Stagiunea de vineri i-a purtat pe cei 168 de cicliști de la Ferrara la Nervesa della Battaglia pe o distanță de 180 de kilometri, într-o cursă ce nu arăta vreun pericol pentru oamenii de clasament general, o etapă ideală unui sprint de final, în ciuda unei scurte cățărări, foarte aproape de finish.

Evadarea inițială formată din trei rutieri nu a reușit să ia un avans prea mare, fiind tot timpul sub controlul plutonului, care a anihilat-o definitv cu șase kilometri rămași până la final.

”Trenulețele” sprinterilor și-au făcut treaba cu brio, cei de la Quick-Step și Bora lansându-i perfect pe oamenii care bifaseră deja două victorii în acest Giro, Viviani, respectiv Sam Bennett. Cei doi cicliști au fost urmați de Danny Van Poppel, de la Lotto-Jumbo, Sacha Modolo, de la Education First și Ryan Gibbons, rutierul lui Dimension Data. Top 10-le a fost completat de Drucker, Belletti, Venturini, Planckaert și Debusschere.

Clasamentul general a rămas neschimbat în urma acestei etape. Britanicul Simon Yates își păstrează avansul de 47 de secunde în fața campionului en-titre Tom Dumoulin, în vreme ce Thibaut Pinot completează podiumul, fiind la un minut și patru secunde de ciclistul de la Mitchelton Scott.

Ziua de sâmbătă le va aduce iubitorilor ciclismului una dintre cele mai frumoase etape din această ediție a Giro D'Italia.

Într-o cursă de 186 de kilometri, cicliștii vor avea de înfruntat în final clasicul Monte Zoncolan, pe lângă celelalte patru cățărări ale zilei.

Urmează o nouă etapă în munții Dolomiți duminică, înaintea ultimei zile de pauză, iar clasamentul general ar putea fi dat complet peste cap la finalul celei de-a doua săptămâni de concurs.

Cum arată top 10 în clasamentul general:

1 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 55:54:20
2 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb 0:00:47
3 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ 0:01:04
4 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida 0:01:18
5 Richard Carapaz (Ecu) Movistar Team 0:01:56
6 George Bennett (NZl) LottoNL-Jumbo 0:02:09
7 Rohan Dennis (Aus) BMC Racing Team 0:02:36
8 Pello Bilbao (Spa) Astana Pro Team 0:02:54
9 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:02:55
10 Fabio Aru (Ita) UAE Team Emirates 0:03:10

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează