SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

FOTO Adunarea în Piaţa Mare, azi se decide tot! » Două etape într-o singură zi tranşează Turul Sibiului

Ploaia a măcinat cicliştii // Foto: Sebastian Markovici +3   FOTO
Ploaia a măcinat cicliştii // Foto: Sebastian Markovici

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 19 iulie 2014 23:28

Echipa Adria Mobil domină întrecerea, dar azi, un contratimp pe echipe şi o etapă pretenţioasă, cu 4 căţărări, pot schimba destinul celei de-a patra ediţii din Turul Sibiului.

Sîmbătă a avut loc etapa secundă a competiţiei, 161 km între Sibiu şi Păltiniş, din nou într-o vreme amăgitoare. Penultima etapă de selecţie a liderilor în clasamentul general a început cu croatul Radoslav Rogina, de la echipa slovacă Adria Mobil, în tricoul galben, la un minut şi 21 de secunde distanţă faţă de tînărul său coechipier Primoz Roglici şi cu veteranul Davide Rebellin amuşinînd orice urmă de slăbiciune, al 3-lea pe podium, 4 secunde în spatele numărului doi.

Învingător autoritar pe Transfăgărăşan, Rogina a ştiut că trebuie să stăvilească iureşul celor de la CCC Polsat, una dintre cele două echipe Pro Continentale din pluton, pentru a intra în ultima zi a Turului Sibiului cu tricoul galben intact.

O zi ca un fierăstrău
Căţărarea de la Păltiniş, un platou verde cu pantă maximă de 9%, a venit după 145 km terifianţi ca profil, cu peste 600 de metri diferenţă de nivel totală.

Rutierii au fost nevoiţi să atace două căţărări de categorie inferioară, Cisnădioara şi Dumbrava, înainte de a escalada temuta Jina, ascensiune ce ţîşneşte spre zenit, cu o pantă medie de 9% (!) şi maximă de 12, pentru ca Păltinişul să pună capăt supliciului.

A fost, din nou, o etapă ca un pelerinaj prin peisaje fabuloase. De la Sălişte, oraşul din România cu cea mai mare densitate de academicieni şi cu un monument ridicat în onoarea soldaţilor căzuţi în Primul Război Mondial, şi pînă la Sibiel, satul cu celebre picturi pe sticlă, caravana a acordat atenţie tuturor minunăţiilor de pe traseu.

CCC Polsat a ripostat pe ultima căţărare
După 150 de kilometri de forfotă, în care evadările au roit în faţa plutonului la un pumn de secunde, CCC Polsat a luat atitudine pentru Rebellin şi a pornit atacurile! Unul avea să ducă pînă la final!

Belarusul Branislau Samoilau, 29 de ani, a plecat în ultimii doi kilometri, alături de locul 2 la general, Primoz Roglici, a dus un ritm nebun şi a ridicat mîinile pe linia de sosire după 4 ore, 20 de minute şi 19 secunde. Rebellin a venit al treilea în etapă, la 11 secunde, însă fără să taie din hiatul faţă de tricoul galben, Radoslav Rogina!

O duminică de neratat
Împărţită în două, etapa a treia rafinează definitiv clasamentul general din cea de-a patra ediţie a Turului Sibiului. Un contratimp pe echipe, lung de 17 kilometri, pe ruta Sibiu-Poplaca-Sibiu, va oferi cele mai spectaculoase momente ale zilei.

Vor fi 22 de starturi, cu liderii ghidîndu-şi coechipierii printre curbe, iar diferenţele pot fi destul de mari, avînd în vedere că liniile drepte lungi vor ajuta echipele cu "motoare" puternice de contratimp individual.

Apoi, sărbătoarea se mută în centrul Sibiului, "capitala" Turului, după o etapă în linie foarte pretenţioasă. Cicliştii vor parcurge 159 de kilometri, o buclă cu startul şi sosirea în Sibiu, cu 4 căţărări, ultima venind la 10 kilometri de linia de finiş! Atenţie, în lupta pentru fiecare loc, echipele pot organiza ambuscade şi, nu este exclus, ca, spre deosebire de anul trecut, să nu avem un sprint în masă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează