SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2016

Game over? Alberto Contador a pierdut din nou timp, iar problemele fizice îi transformă Turul într-un coșmar!

Alberto Contador, foto: reuters
Alberto Contador, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2016 09:55

Spaniolul Alberto Contador (Tinkoff) a pierdut 33 de secunde în etapa a cincea a Turului Franței și s-a îndepărtat la un minut și 21 de secunde de Chris Froome (Sky). E totul gata?

Într-o etapă în care belgianul Greg van Avermaet s-a impus dintr-o evadare în trei, Alberto Contador a fost testat de o înlănțuire de cățărări de categoria a doua în Masivul Central.

După două prime etape în care s-a accidentat pe ambele părți ale corpului și în care a pierdut 48 de secunde față de principalii săi rivali, Contador a intrat în munți neîncrezător și fără să arate forma necesară pentru o candidatură la tricoul galben, agasat de accidentări și neputând să țină ritmul.

"Știam că e o etapă complicată, iar Movistar (echipa lui Nairo Quintana) și Sky (echipa lui Chris Froome) au făcut ceea ce trebuie, m-au testat și am pierdut puțin timp. Devine un Tur complicat pentru mine, trebuie să iau totul zi de zi și, poate, să îmi schimb obiectivele. Voi vedea dacă mă pot recupera pentru Pirinei și, dacă nu, să îmi aștept momentul în Alpi", a explicat El Pistolero la finalul etapei a cincea.

Pentru a doua oară în acest Tur, Contador a fost părăsit de coechipierii desemnați să-l ajute pe cățărări, în special Roman Kreuziger, care a terminat înaintea lui, cu 10 secunde. Când au început atacurile, cu Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) pe post de declanșator, spaniolul a rămas în spate, singur.

"Da, au fost niște probleme de comunicare în echipă. Dar piciorul meu stâng nu funcționează cum trebuie, asta este problema adevărată. Dar sunt mulțumit. Am pierdut mult mai puțin timp decât am crezut, în ciuda faptului că Movistar a dat totul, iar acest lucru mă face să fiu optimist. Sunt aici ca să lupt și asta o să fac. Nu sufăr din punct de vedere mental. Turul este o competiție incredibilă și voi da totul", a adăugat spaniolul în vârstă de 33 de ani, citat de cyclingnews.com.

Clasamentul general:

1. Greg VAN AVERMAET, BMC RACING TEAM, in 25:34:46
2. Julian ALAPHILIPPE, ETIXX – QUICK STEP, 5:11
3. Alejandro VALVERDE BELMONTE, MOVISTAR, 5:13
4. Joaquin RODRIGUEZ OLIVER, KATUSHA, 5:14
5. Christopher FROOME, SKY, 5:17
6. Warren BARGUIL, GIANT – ALPECIN, 5:17
7. Nairo Alexander QUINTANA ROJAS, MOVISTAR, 5:17
8. Fabio ARU, ASTANA, 5:17
9. Pierre ROLLAND, CDT, 5:17
10. Daniel MARTIN, ETIXX – QUICK STEP, 5:17
11. Wilco KELDERMAN, LOTTO NL – JUMBO, 5:17

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  07 Iulie 2016, 10:35

Contador se reface ...o sa castige turul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează