SPORTURI  »  CICLISM  »  PROCES

Lance Armstrong ar putea să plătească daune de 100 de milioane de dolari către guvernul SUA

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat marti, 14 februarie 2017 22:43

Ministerul Justiţiei din Statele Unite a aprobat procesul prin care fostul mare ciclist, Lance Armstrong, urmează să plătească despăgubiri în valoare de 100 de milioane de euro.

Un judecător din Washington a deschis un proces împotriva lui Armstrong, cel care este acuzat că a fraudat statul american în perioada în care a activat şi a fost sponsorizat de US Postal Service.

Armostrong s-a apărat şi a anunţat deja că această acţiune este una nefondată, iar statul nu a avut de suferit niciun prejudiciu din cauza faptului că US Postal a fost sponsorul său în perioada în carea cucerit de şapte ori Turul Franţei, succese care i-au fost retrase legendei americane după scandalul de dopaj pentru care a fost acuzat.

US Postal a oferit 32 de milioane de euro către Tailwind Sports Corporation, fosta echipă a lui Lance Armstrong, în prezent retrasă din circuit.

Problemele pe care le întâmpină Armstrong au pornit în 2010, după ce Floyd Landis, fostul său coleg, a depus în 2010 o plângere prin care îl acuza pe Lance de fraudă fiscală.

Lance Armstrong a recunoscut în ianuarie 2013, în cursul unei emisiuni în Statele Unite, că a folosit substanţe interzise în perioada în care a câştigat de şapte ori Turul Franţei, cea mai importantă competiţie ciclistă.

Victoriile din "marea buclă" i-au fost retrase în mod oficial în octombrie 2012, după ce Agenţia antidoping din Statele Unite (USADA) a descoperit că Lance a participat la "cel mai de succes program de dopaj văzut în istoria sportului".

sursa: express.co.uk

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează