SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2014

Mărturisire tulburătoare a lui Alberto Contador: "Aş fi putut să mor în căzătura din Turul Franţei"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 21:44

Într-un interviu pentru BBC, spaniolul Alberto Contador a făcut o mărturisire tulburătoare: "Aş fi putut să mor în căzătura din Turul Franţei".

În iulie, Alberto Contador s-a făcut praf pe o coborîre ceţoasă ce l-a forţat să abandoneze cea mai importantă cursă de ciclism din lume, Turul Franţei, în etapa a zecea.

"Cînd mă gîndesc că mergeam cu 77 km/h şi că tot ce am păţit a fost o fractură de tibie, mă gîndesc că lucrurile au ieşit bine. Poate am pierdut victoria în Turul Franţei, dar nu mi-am pierdut viaţa".

Aflat într-o formă extraordinară, Contador era văzut de mulţi drept principalul favorit al competiţiei galbene, deşi italianul Vincenzo Nibali, cel care avea să ia laurii pe Champs-Elysees, avea deja o diferenţă de două minute şi jumătate faţă de spaniol.

"La 77km/h, am simţit că am lovit ceva pe şosea, bicicleta mea a sărit şi am pierdut complet controlul", a explicat Alberto Contador, care, după o lună de recuperare, a mers în Turul Spaniei şi şi-a adăugat un al şaselea Mare Tur în palmares.

Întrebat dacă Nibali l-ar fi oprit, avînd în vedere avantajul destul de mare pe care îl avea, Contador a fost ofensiv:

"Eu ştiu ce condiţie aveam şi cît de mult am muncit, ca niciodată în cariera mea, pentru acel Tur. După ce am terminat cu pavatele şi am văzut că ecartul era de doar două minute şi jumătate, m-am gîndit că e bine. Nu ştiu dacă aş fi cîştigat, dar sigur l-aş fi provocat destul de mult".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  18 Decembrie 2014, 00:28

intr-adevar, mi-aduc aminte accidentul, bine ca nu s-a intamplat o tragedie. iesirea lui din circuit a insemnat slabirea luptei pentru sup[rematie, nibalbi a iesit in avantaj, fara vina lui.

valiza.epo
valiza.epo  •  17 Decembrie 2014, 23:23

Nu cred ca l-ar fi batut pe Nibali. Sicilianul a fost magnific! Dar ar fi plouat cu artificii tot Turul Frantei!! Pacat ca s-a intamplat ... ce s-a intamplat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează