SPORTURI  »  CICLISM  »  OMLOOP HET NIEUWSBLAD

Michael Valgren a câștigat Omloop Het Nieuwsblad. Astana mai avut 2 jucători în top 12

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 25 februarie 2018 13:58

Ciclistul danez Michael Valgren a câștigat, sâmbătă, prima cursă de pavate a anului, Omloop Het Nieuwsblad, în Belgia, conform Telegraph.

Este cel mai important triumf din cariera ciclistului în vârstă de 26 de ani, legitimat la Astana. Pe locul doi s-a clasat polonezul Lukasz Wisniowski (Team Sky) în timp ce belgianul Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) a completat ultimul loc al podiumului.

"A fost foarte greu și sunt foarte fericit. Aș vrea să fiu în top și în Monumente cum ar fi Turul Flandrei. Este doar a doua oară când am terminat aceste curse, anul trecut a fost pentru prima oară, iar în Turul Flandrei am fost al 11-lea. De asemenea, trebuie să fii norocos în privința accidentărilor. Aceste curse sunt stresante și epuizante de energie, dar sunt și foarte distractive", a declarat Valgren.

Victoria lui Valgren este foarte importantă, ea venind la o zi după ce directorul general al echipei Astana, Alexandre Vinokourov, a recunoscut că viitorul echipei sale este pus sub semnul întrebării ca urmare a sistării sursei de finanțare de la guvernul kazah.

Alături de Valgren, în primii 12 cicliști la Omloop Het Nieuwsblad, prima clasică de pavate din acest sezon, s-au mai clasat și doi coechipieri de la Astana, Alexey Lutsenko și Oscar Gatto.

3 competiții a câștigat Valgren de când a intrat în World Tour, din 2014: tricoul de campion al Danemarcei, Rundt Danmark și Omloop Het Nieuwsblad

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează