SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Misiune îndeplinită! » Turul Sibiului a fost cîştigat de croatul Radoslav Rogina

Cei de la Adria Mobil şi-au dat sufletul în contratimpul pe echipe pentru a păstra tricoul galben pe umerii lui Rogina
Cei de la Adria Mobil şi-au dat sufletul în contratimpul pe echipe pentru a păstra tricoul galben pe umerii lui Rogina

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 23:03

După ce a rezistat unui asalt al polonezilor de la CCC Polsat, Radoslav Rogina, liderul de la Adria Mobil, a reuşit să reţină definitiv tricoul galben.

Într-o etapă fracturată, a treia şi ultima din Turul Sibiului, lucrurile s-au complicat dis-de-dimineaţă, atunci cînd italianul Davide Rebellin, al treilea în clasamentul general, şi-a biciuit coechipierii pentru a scurta din ecartul de un minut şi 21 de secunde avut de Radoslav Rogina şi Primoz Roglici, ambii de la Adria Mobil.

Cu o viteză medie de 52km/h, CCC Polsat s-a impus în contratimpul pe echipe, lung de 17km, după ce a blocat ceasul la 19'40", cu 20 de miniunităţi mai repede ca Adria Mobil. A fost suficient pentru ca Rebellin să ajungă pe locul secund în clasamentul general, la un minut şi o secundă distanţă de Rogina.

Seara a fost o sărbătoare

Verdictul celei de-a IV-a ediţii a Turului Sibiului urma să fie stabilit în ultima etapă în linie. Cu 4 căţărări în cei 159 km, într-o buclă răsucită prin vecinătatea Sibiului, mulţi au sperat la o combinaţie de orgoliu şi tactică din partea celor de la CCC. Lucrurile au stat diferit. Ca şi anul trecut, o evadare prelungită, ale cărei rămăşite au fost prinse de pluton în ultimii 10km, a provocat un sprint masiv.

Marco Zanotti, de la echipa Parkhotel Valkenburg, s-a impus pe linia de sosire din Piaţa Mare, în timp ce Radoslav Rogina a fost în grupul fruntaş şi a obţinut cea mai importantă victorie din carieră! Croatul în vîrstă de 35 de ani este campionul celei de-a IV-a ediţii din Turul Sibiului, cu Davide Rebellin şi Primoz Roglici completînd podiumul!

În vîrstă de 25 de ani, Marco Zanotti este văzut drept una dintre speranţele olandezilor de la Parkhotel Valkenburg. Om cu abilităţi de clasament general, italianul a arătat pe pavatele din Sibiu că se poate desprinde cu uşurinţă de orice adversar. Atacul din Sibiu, prin care şi-a învins un compatriot, pe Cristian Delle Stelle, de la MG Kvis-Wilier, a reprezentat prima victorie de etapă din scurta sa carieră.

Într-o piaţă plină, în care fanii au stat cocoţaţi pe garduri şi au aplaudat de la terase, cei trei medaliaţi ai celei mai importante curse cicliste din România au deschis şampaniile la adăpostul întunericului. A fost o competiţie în care truda, curajul şi încăpăţînarea au fost recompensate cu tricoul galben, în timp ce Rebellin a încercat să distrugă o echipă perfectă sudată.

Cu două echipe Pro Continentale la start, Turul Sibiului promite să ridice ştafeta şi să aducă alţi ciclişti cu nume la start. De aceea, la revedere 2014, hai 2015!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
olici
olici  •  21 Iulie 2014, 16:03

Mare realizare organizarea acestui Tur. Felicitari celor care au gandit si pus in practica acesta idee excelenta. Turul Sibiului bate din toate punctele de vedere orice competitie ciclista organizata vreodata in Romania, inclusiv Turul Romaniei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează