SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Oficial: a fost depistat primul ciclist cu "bicicletă dopată"! Gazzetta dello Sport publică astăzi o altă metodă avansată de doping

Articol de GSP - Publicat luni, 01 februarie 2016 13:10

Uniunea Ciclistă Internațională a confirmat primul caz de dopaj mecanic, la Campionatele Mondiale de cyclo-cross de săptămîna trecută. Mai precis, a fost descoperit primul ciclist care și-a dotat bicicleta cu un motoraș în cadru, pentru a-și spori sau menține viteza, fără să fie nevoit să depună efort.

Este vorba de belgianca în vîrstă de 19 ani Femke Van den Driessche, care a negat acuzațiile UCI și a spus că totul este o greșeală, iar bicicleta ar fi fost "dopată" cu acel motoraș de un prieten, informează cyclingnews.com.

Primele acuzații de fraudă tehnologică au ieșit la iveală în 2010, atunci cînd elvețianul Fabian Cancellara a fost acuzat de un fost ciclist italian că ar fi folosit o bicicletă "dopată" în Paris-Roubaix, clasică-monument pe care a cîștigat-o.

Uniunea Ciclistă a introdus mai multe controale în cursele de calibru, cercetînd cu atenție cadrele bicicletelor. Pînă și Chris Froome, cîștigătorul de anul trecut al Turului Franței a fost nevoit să își cedeze bicicleta pentru a fi verificată.

Radu Naum a scris despre ce presupune dopajul tehnologic în urmă cu un an. Textul "Bicicletă cu motor, du-mă şi pe mine-n zbor!"  poate fi citit AICI.

Gazzetta: "Motorașele sînt pentru săraci"

Cotidianul Gazzetta dello Sport publică în ediția de astăzi o anchetă privind dopajul tehnologic din ciclism, în care spune că motorașele ascunse în cadrul bicicletelor, acționate de obicei de pe ghidon, sînt o glumă în comparație cu noile descoperiri ale științei.

Astfel, cicliștii ar beneficia de biciclete dotate cu roți speciale, ce produc între 20 și 60 de wați putere prin electromagnetism și care costă în jur de 200.000 de euro! Conform suspiciunilor ziarului, roțile au fost deja folosite în sezonul trecut, spune o sursă a ziarului, denumită Domnul X!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
kryi
kryi  •  01 Februarie 2016, 17:14

Domnule ziarist , inainte de a scrie un articol e bine sa te informezi putin. Acum cativa ani , un fost campion la scrima (daca nu ma insel era rus) avea spada trucata ca atunci cand apasa pe un buton becul de control sa indice lovitura. Aceia poti spune ca a fost prima ,,dopare tehnologica" in sport. Daca mai aducem in discutie cazuri din auto-moto unde pilotii au fost prinsi folosind combustibil cu cifra octanica mai mare, dar interzis....alte cauciucuri decat cele permise - lucruri pe care le putem numi ,,dopaje tehnice", vei descoperi ca nu e primul caz din lume.

victorgr
victorgr  •  01 Februarie 2016, 15:31

Femke Van den Driessche este o fata, informati-va cind va apucati sa scrieti despre ciclism!!

ottobraun
ottobraun  •  01 Februarie 2016, 13:53

radu.n. sa se duca la biciclism ca la fotbal e repetent e un lingvirist becalian!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează