SPORTURI  »  CICLISM  »  KUURNE-BRUSSEL-KUURNE

Peter Sagan își încordează mușchii: victorie categorică în Kuurne-Brussel-Kuurne

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 februarie 2017 18:00

Slovacul Peter Sagan (Bora–Hansgrohe) a câștigat clasica Kuurne-Brussel-Kuurne, după ce i-a învins categoric într-un sprint restrâns pe Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) și Luke Rowe (Sky).

Slovacul campion mondial și-a deschis registrul pentru victoriile din 2017 într-o cursă de 200 de kilometri pe care a controlat-o tactic în permanență.

În vârstă de 27 de ani, Sagan s-a implicat în evadarea câștigătoare în ultimii 30 de kilometri, s-a distanțat de un BMC prins în ofsaid, cu tot cu Greg Van Avermaet, iar la final nu și-a asumat niciun risc, sprintând devreme și lăsându-și la distanță cei 4 colegi de evadare.

Este prima victorie repurtată de Sagan în Kuurne-Brussel-Kuurne, cursă pregătitoare pentru marile obiective ale sezonului de primăvară, Monumentele Turul Flandrei și Paris-Roubaix.

A fost cea de-a 69-a ediție a competiției belgiene, iar Tom Boonen a fost forțat să nu ia startul din cauza unor probleme stomacale. 

Clasament Kuurne-Brussel-Kuurne

1 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
2 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo
3 Luke Rowe (GBr) Team Sky
4 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal
5 Matteo Trentin (Ita) Quick-Step Floors
6 Arnaud Démare (Fra) FDJ
7 Greg Van Avermaet (Bel) BMC
8 Oliver Naesen (Bel) AG2R La Mondiale
9 Zdenek Stybar (Svk) Quick-Step Floors
10 Baptiste Planckaert (Bel) Katusha-Alpecin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează