SPORTURI  »  CICLISM  »  TREK

Prima răbufnire a lui Alberto Contador la adresa lui Tinkov: "Habar nu are să conducă o echipă"

Alberto Contador, foto: Gulliver/gettyimages.com
Alberto Contador, foto: Gulliver/gettyimages.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 11:43

Pus la zid de Oleg Tinkov, fostul său patron, rutierul spaniol Alberto Contador a contraatacat.

Trecut la Trek, după 5 ani în echipa patronaă de Tinkov, Contador are libertatea necesară să își spună ofurile în legătură cu rusul excentric care a manageriat echipa în care spaniolul a fost lider.

Tinkov a devenit patronul exclusiv al echipei în 2013, după ce a fost sponsor pentru doi ani alături de Bjarne Riis. Danezul a dispărut complet din peisaj în 2015, iar Contador spune că de atunci au început problemele.

"Am semnat prelungirea contractului, iar Bjarne, adică omul care înființase acea echipă și pentru care venisem, a fost dat afară imediat după. Am știut că plecarea sa va schimba lucrurile și exact așa s-a întâmplat. Nu mai exista un lider clar, nimeni nu știa cine lua deciziile un grup de 70 de oameni. Poți să vii cu mulți bani, dar trebuie să ai abilitățile necesare să conduci - Bjarne știa, Tinkov nu", a explicat Contador, citat de cyclingnews.com.

Acum 3 luni, când echipa s-a dizolvat, Oleg Tinkov l-a atacat brutal pe ciclistul pe care l-a văzut responsabilul principal pentru faptul că echipa sa nu s-a impus niciodată în Turul Franței.

"Alberto e o persoană tristă. El niciodată nu bea șampanie, are o atitudine stupidă, de asta eșuează", explica Tinkov, înainte de ultima petrecere a echipei, la care Contador nu a fost invitat.

"Eu am fost educat într-un anumit set de valori, cum ar fi respectul pe care îl datorăm fiecărui om. Cineva s-ar putea supăra dacă lucrurile acelea ar veni din partea cuiva la care ține, dar nu e deloc cazul. El a făcut parte din cariera mea sportivă, dar acum s-a terminat totul și nu mă mai gândesc la ce a fost".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează