SPORTURI  »  CICLISM  »  PARIS-ROUBAIX, 9 APRILIE

Proaspătul câștigător al Turului Flandrei, Philippe Gilbert, sacrifică Paris-Roubaix pentru clasicele din Ardeni

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat marti, 04 aprilie 2017 20:54

Philippe Gilbert, 34 de ani, câștigător în Turul Flandrei în urmă cu două zile, renunță la turul Paris-Roubaix pentru a se odihni înainte de clasicele din Ardeni.

Ciclistul belgian a spus pas cursei din 9 aprilie, deși inițial șeful celor de la Quick-Step Floors, Patrick Lefevere, l-a lăsat pe acesta să aleagă dacă va fi în lotul de 8 concurenți pe care echipa o va trimite peste câteva zile. Următoarea cursă pentru Gilbert va fi în 12 aprilie, la un alt clasic al Flandrei, Brabantse Pjil, adjudecat de belgian în două rânduri (2011, 2014).

" Paris-Roubaix este ca un magnet pentru mine, însă anul acesta nu voi participa. Am concurat la Roubaix o singură dată, în 2007, iar pentru o cursă de genul ai nevoie de multă experiență. Am nevoie de o pauză, să îmi recapăt energia și să încep să mă pregătesc pentru clasicele din Ardeni, acolo unde voi fi parte dintr-o echipă puternică alături de Julian Alaphilippe și Dan Martin", a declarat Gilbert, conform cyclingnews.com.

Clasicele din Ardeni vor debuta duminică, 16 aprilie, cu cea de-a 52-a ediție a cursei Amstel Gold, câștigată de Philippe Gilbert în trei ocazii (2010, 2011, 2014). Următorul tur, aflat la ediția cu numărul 81, va fi La Fleche Wallonne, miercuri, 19 aprilie, clasicele urmând să se încheie duminică, 23 aprilie, cu a 103-a aniversare a turului Liege-Bastogne-Liege. Ambele clasice belgiene au fost câștigate de Gilbert în 2011, atunci când a reușit tripla din Ardeni.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează