SPORTURI  »  CICLISM  »  DECIZIE

Revine Lance Armstrong în prim-plan? Suspendarea fostului mare ciclist a fost parţial ridicată!

Foto: Guliver / Getty Images
Foto: Guliver / Getty Images

Articol de Tudor CosmaJURNALISPORT - Publicat vineri, 09 septembrie 2016 17:34

Suspendarea lui Lance Armstrong a fost parţial ridicată, în conformitate cu pedeapsa stabilită în 2012, atunci când ciclistul american a fost găsit vinovat pentru dopaj şi transfuzii de sânge menite să-i crească performanţele sportive, scrie cyclingnews.com.

Totuşi, el rămâne suspendat pe viaţă din ciclism, momentan putând concura din nou în probe precum triatlonul şi maratonul.

Marele sportiv american, care pe 18 septembrie împlineşte 45 ani, nu a fost exuberant la auzul acestei veşti, spunând că "Acum am deja 45 de ani şi fac sport doar pentru a-mi menţine formă fizică şi mentală".

Lance s-a arătat interesat şi de alte sporturi în trecut, în 2012 încercând să alerge în Maratonul din Chicago, însă neputând face acest lucru din cauza suspendării din orice sport. Un an mai târziu a fost nevoit să se retragă dintr-un concurs regional de înot, în Austin.

Armstrong a negat iniţial faptul că s-a dopat, recunoscând însă aceste practici în 2013. Urmare a procesului cu Agenţia Naţională Anti-Dopping din SUA, i-au fost retrase cele şapte Tururi ale Franţei, pierzându-şi şi o mare parte dintre sponsori. În acest moment are un nou proces deschis, în care fostul său coechipier de la US Postal, Floyd Landis, împreună cu Guvernul Federal îi cer daune de 100 de milioane de dolari pentru fraudă.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
deva1
deva1  •  09 Septembrie 2016, 22:53

De ce e mare sportiv american?el a marele trișor! Marele dopat?s-a făcut de ras!

1066863600004209
Comsa George  •  09 Septembrie 2016, 21:00

Marele ciclist??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează