SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2015, 4-26 IULIE

Sîmbătă începe Turul Franței! Alberto Contador: "Oamenii care spun că nu pot mă motivează!"

7 Mari Tururi are Contador în palmares: 2xGiro, 2xLe Tour, 3xVuelta, foto: reuters
7 Mari Tururi are Contador în palmares: 2xGiro, 2xLe Tour, 3xVuelta, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iulie 2015 10:51

La amurgul unei cariere care-l plasează deja în Panteonul ciclismului profesionist, Alberto Contador știe că Turul Franței 2015 este una dintre ultimele întrebări la care trebuie să răspundă.

Sîmbătă începe cea mai importantă cursă de ciclism din lume, iar spaniolul în vîrstă de 32 de ani trebuie să se lupte cu relieful accidentat presărat de-a lungul celor 21 de etape, dar și cu, probabil, cea mai dură opoziție din carieră.

Vincenzo Nibali, Nairo Quintana și 'Nemesisul' Chris Froome încearcă să deturneze un al treilea tricou galben din tolba spaniolului. Contador a cîștigat Turul Italiei în mai și speră să devină primul om de la Marco Pantani, în 1998, care reușește cea mai grea dublă din ciclism: Turul Italiei/Turul Franței în același an. Mai ales că "durerea a trecut, nu mai simt costul efortului, iar asta mă motivează și mai mult".

[20 de lucruri pe care trebuie să le știi înaintea unei ediții incendiare din Turul Franței]

Anul trecut, Contador a fost nevoit să abandoneze la mijlocul Turului, după ce a suferit o accidentare la genunchi. Acum, rutierul de la Tinkoff-Saxo a revenit cu o foame stimulată de victoria din Turul Italiei, dar și de șansa unei a treia victorii:

"E o provocare personală și un vis imens. Turul Franței este cea mai importantă cursă, una care îți schimbă viața. Totuși, cu o victorie în plus sau una în minus, cariera mea e la fel de memorabilă. Pe de altă parte, dacă reușesc dubla Giro-Le Tour, ar fi un lucru pe care lumea l-ar ține minte multă vreme. Este infernal, dar fac totul ca să mă recuperez cît pot de bine, minut cu minut, oră cu oră. Nu e doar o probă fizică solicitantă, ci și una mentală. Mă motivează oamenii care spun că e imposibil".

Contador a cîștigat tricoul galben în 2007 și 2009, în timp ce victoria din 2010 i-a fost radiată din palmares, după ce a testat pozitiv pentru Clenbuterol.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează