SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2017

TURUL ITALIEI 2017 » Ediția centenară aduce o ultimă săptămână infernală! Sardinia apare a patra oară pe traseu

Tricoul roz se acordă câștigătorului din Turul Italiei, foto: Gulliver/gettyimages.com
Tricoul roz se acordă câștigătorului din Turul Italiei, foto: Gulliver/gettyimages.com

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 11:08

Organizatorul de anul viitor al Giro d'Italia, RCS Sport, a dezvăluit în cadrul unei conferințe la Milano ruta prestigiosului tur care va avea loc între 5 și 28 mai.

  • Cicliștii vor lua startul în Sardinia, la Alghero și vor termina la Milano, 21 de etape mai târziu, cu o probă de contratimp de 28 de kilometri.

Înființat în 1909, pentru a promova cotidianul Gazzetta dello Sport, Turul Italiei va bifa anul viitor cea de-a 100-a ediție, celebrând cu această ocazie istoria și cultura italiană, dar și foștii câștigători din Corsa Rosa.

Rutierii vor traversa nu mai puțin de 21 din cele 25 de regiuni ale Italiei, în cele 21 de etape.

Cea mai lungă etapă este programată în 18 mai, pe traseul deluros dintre Forli și Reggio Emilia (237 km), iar cea mai scurtă este cea de-a 14-a, între Castellania și Oropa, 131 de kilometri.

Turul Italiei de anul viitor consemnează abia a patra ediție când plutonul ajunge în Sardinia, insula fiind evitată până acum mai ales din motive logistice. La început, sprinterii vor avea 3 etape de plat, cursa mutându-se apoi în sud, în Sicilia, primul stagiu montan desfășurându-se între Cefalu și vulcanul Etna.

1/3 din cele 21 de etape se vor disputa pe teren montan, cinci dintre acestea fiind programate spre sfârșitul Turului, după ultima zi de pauză în 22 mai.

Probabil cea mai captivantă etapă este cea cu numărul 16, între Rovetta și Bormio, cicliștii trecând Pasul Stelvio de două ori, 2758 m fiind altitudinea maximă la care vor urca. Și cea de-a 18-a etapă, disputată între Moena și Ortisei, cuprinde cinci cățărări dificile, cu pasurile Pordoi, Valparola, Gardena, Pinei Panidersattel și Pontive.

Câștigătorul de anul trecut, Vincenzo Nibali, își va apăra titlul, marele său rival anunțându-se a fi Fabio Aru.

Cei doi au fost prezenți printre cei aproximativ 1000 de invitați la dezvăluirea rutei; Miguel Indurain, Felice Gimondi, Giuseppe Saronni, Francesco Moser sau Ivan Basso fiind alți câștigători din anii precedenți care au onorat invitația.

giro ditalia 2015 overall map

5este numărul celor mai multe victorii ale unui rutier în Turul Italiei, italienii Alfredo Binda și Fausto Coppi, respectiv belgianul Eddy Merckx împărțind acest record

3572 kmmăsoară întreg traseul Giro d'Italia 2017

Save

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează