SPORTURI  »  CICLISM  »  DAUPHINE

Ultimul test înainte de Turul Franței: Alberto Contador s-a impus în prologul aspru din Dauphine! Chris Froome, al treilea

Alberto Contador, foto: Guliver/gettyimages
Alberto Contador, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2016 17:42

Alberto Contador (Tinkoff) a câștigat prologul din Criterium du Dauphine, ultima competiție importantă înainte de Turul Franței. A fost un contratimp scurt și brutal, de 4 kilometri, pe care spaniolul l-a bifat în 11 minute și 36 de secunde, cu șase unități mai mult decât australianul Richie Porte (BMC).

Podiumul a fost completat de campionul en-titre din Turul Franței, britanicul Chris Froome (Sky), care a pierdut 13 secunde în raport cu învingătorul de etapă.

Alberto Contador nu a câștigat niciodată Dauphine, competiție de o săptămână disputată în sudul Franței, dar spune că nu este disperat să o facă, fiind interesat mai mult să își șlefuiască forma fizică înainte de Marea Buclă. Froome, pe de altă parte, este campionul ultimelor două ediții.

Cu o pantă medie de 10%, prologul din Les Gets a fost amenințat permanent de ploaie, fapt ce l-a convins pe Froome să înceapă devreme și să seteze timpul de referiță. Contador și-a menținut calmul, s-a rostogolit printre ultimii de pe rampa de lansare și a obținut victoria de etapă.

Pentru rutierul în vârstă de 33 de ani, victoria de etapă este un semn bun, în tentativa sa de a câștigat Turul Franței pentru prima oară după 2009. "Am fost puțin surprins să ies în fața lui Froome și Porte, fiindcă nu am crezut că mă pot impune", a spus Contador la final.

Froome a părut defensiv: "A fost un prolog dificil și am simțit că pierd puterea pe final, deci sunt mulțumit de rezultat. Simt că sunt în formă bună, dar mai am puțină muncă de depus până la Tur".

Luni, plutonul parcurge 186 de kilometri, între Cluses și Saint-Vulbas, etapă pentru sprinteri, cu patru cățărări de categoria a patra în prima parte a traseului.

Clasamentul etapei & general

1. Alberto Contador (Spa) Tinkoff 0:11:36  
2. Richie Porte (Aus) BMC  0:00:06  
3. Chris Froome (GBr) Sky 0:00:13  
4. Dan Martin (Irl) Etixx-QuickStep 0:00:21  
5. Julian Alaphilippe (Fra_ Etixx-QuickStep 0:00:24  
6. Wout Poels (Ned) Sky 0:00:25  
7. Romain Bardet (Fra) AG2R-La Mondiale 0:00:29  
8. Adam Yates (GBr) Orica-GreenEdge 0:00:31  
9. Diego Rosa (Ita) Astana 0:00:37  
10. Jesus Herrada (Spa) Movistar 0:00:39

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează