SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Valverde suspendat pentru doi ani » Spaniolul ratează Turul Franţei

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2009 00:00

Spaniolul Alejandro Valverde a fost suspendat pentru doi ani de către un tribunal din Roma pentru implicare în Operacion Puerto. Ciclistul de la Caisse d'Epargne nu va avea voie să ia startul în Turul Franţei, deoarece competiţia are cîteva etape ce se dispută pe sol italian

Tribunalul Naţional Antidopaj din Italia a dat curs cererii procurorului Comitetului Olimpic Italian şi l-a banat pe rutier din orice competiţie disputată în Italia. Deşi spaniolul anunţase într-un interviu exclusiv pentru GSP.ro că vrea cu orice preţ Turul Franţei, acest lucru nu mai este posibil, avînd în vedere că Marea Buclă vizitează Italia.

CONI a cerut doi ani de suspendare pentru Alejandro Valverde în conformitate cu articolul 2.2 din Codul Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA) privind "folosirea de substanţe interzise".

Forul italian a găsit similarităţi între ADN-ul probelor de sînge şi urină prelevate atunci cînd rutierul rula pe şoselele din Peninsulă în Turul Franţei (etapa de pe Prato Nevoso) şi ADN-ul unor pungi de sînge din Operación Puerto.

Valverde a făcut imediat recurs împotriva deciziei la Curtea de Arbitraj Sportiv. "E o decizie care arată incompetenţa CONI. Singura care mă poate suspenda e federaţia spaniolă", a spus ciclistul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  12 Mai 2009, 02:20

Mi-a placut aia cu "interviu exclusiv pt gsp.ro"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează