SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO Trebuia Sagan dat afară din Turul Franței? Revoltă între rutierii de elită din pluton

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 iulie 2017 09:53

Peter Sagan, ciclistul de 27 de ani al celor de la Bora, a fost exclus din Turul Franței în urma unei presupuse lovituri aplicate lui Mark Cavandish (Dimension Data). Decizia comisarilor de cursă a împărțit universul ciclist în două tabere.

Andre Greipel (Lotto Soudal), unul dintre sprinterii de top din plutonul profesionist, a fost inițial cel mai mare contestatar al acțiunii lui Sagan. După vizionarea reluărilor, Greipel și-a schimbat radical opinia: "Ar fi trebuit văd imaginile înainte să mă pronunț. Îmi cer scuze față de Peter Sagan. Cred că decizia juraților a fost mult prea dură".

Managerul celor de la BMC Racing, Jim Ochowicz, are o părere diametral opusă: "Nu trebuie să uităm că vorbim despre cei mai buni sprinteri din lume. Știu în fiecare secundă cum se poziționează față de adversari. Am avut noroc că n-au fost mai mulți rutieri implicați în accident. Trebuie să sprinteze în linie dreaptă, e o regulă nescrisă. Mișcarea lui Sagan a fost una extremă."

Nici Tom Bonnen, cvadruplul câștigător de Parix-Roubaix, nu l-a menajat pe slovac: "Sagan este un tip de treabă, dar de data asta nu-i pot lua apărarea. A făcut o greșeală și trebuie să suporte consecințele. Decizia este una justă. Sancțiunea ar fi fost aceeași și în cazul meu, al lui Cavendish sau al oricărui alt rutier".

L-a lovit Peter Sagan intenționat pe Mark Cavendish?

Da
Nu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1611117062243311
Costina Daniel Ionel  •  06 Iulie 2017, 16:53

Din filmulet se vede cum Sagan se apropie de Mark pentru a-l bloca si il impinge usor cu cotul. Se vede si cum tot corpul lui Sagan se deplaseaza spre marginea bicicletei pentru a-si bloca adversarul.

10206840810356779
Mihai Enache  •  05 Iulie 2017, 23:23

si o suspendare din competitii ca nu e la prima abatere,a mai facut scheme si in alte curse

1206952492670572
Herascu Bogdan  •  05 Iulie 2017, 22:25

cine ii ia apararea lui sagan e ridicol. i-a pus viata in pericol lui cavendish, degenkolb. la 70km/h trebuie sa fii nebun sa faci ce-a facut

Vezi toate comentariile (9)
Comentează