Ponta: "Organizarea FOTE a fost foarte scumpă, după ce pleacă oaspeţii verificăm cît trebuia să coste"

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 10:30

Organizarea în România a Festivalului Olimpic al Tineretului European ( FOTE) a fost foarte scumpă, iar Guvernul va verifica, după ce oaspeţii vor pleca, dacă manifestarea trebuia să coste atît de mult, a declarat premierul Victor Ponta.

"A fost foarte scump. După ce pleacă oaspeţii, vedem dacă trebuia să coste atît de mult", a spus Ponta la Dolce Sport. El a arătat însă că Festivalul este un lucru bun pentru Braşov şi România. Festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost organizată duminică seară, la eveniment asistînd şi fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea.

Premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisă ediţia de iarnă a FOTE. Elena Udrea a declarat, înainte de începerea ceremoniei, că organizarea acestui festival demonstrează că au meritat trei ani de critici pe care i-a primit.

În urmă cu o lună, Elena Udrea declarat că pentru ministrul IMM şi Turism, Maria Grapini, ar fi o performanţă dacă ar termina proiectele începute de ea, replica venind după ce Grapini a declarat că zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în turism fără efecte vizibile.

Udrea a arătat că a alocat peste 200 milioane de lei investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive în staţiunile şi localităţi turistice necesare organizării pe Valea Prahovei a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se desfăşoară în Braşov, Rîşnov, Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat în România participă 900 de sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor, din 45 de ţări.

Sursă: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
supersolo
supersolo  •  19 Februarie 2013, 17:13

Daca s-ar fi putut atrage un sponsor ...canalul Eurosport ...daca s-ar fi editat cateva clipuri publicitare video ca recllama ....poate ca ar fi fost mai bine ....amatorii de sporturi de iarna ar fi putut avea ocazia sa vina in Romania si sa vada competitia....la marketing stam prost de tot ...inca nu stim sa promovam un eveniment sportiv care sa atraga turisti...sponsori..televiziuni...asta e...mai avem de invatat in a castiga bani din acest domeniu...

ralffy_mr
ralffy_mr  •  19 Februarie 2013, 11:44
Postat de vladutz13 pe 19 Februarie 2013, 10:43

O competitie cu vizibilitate internationala inexistenta!!! Asa ca nu inteleg cum profita ROmania.

intradevar e o problema ca nu s-au exportat drepturile de televizare insa asta nu inseamna ca nu sunt si beneficii..in special pentru sportivii romani participanti care au acum unde se antrena de exemplu...iar infrastructura ramane in continuare in folosul comunitatii..si doar pentru ca nu suntem acum pe Eurosport nu inseamna ca s-a terminat turismul in tara noastra :)

vladutz13
vladutz13  •  19 Februarie 2013, 10:43

O competitie cu vizibilitate internationala inexistenta!!! Asa ca nu inteleg cum profita ROmania.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează