SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Au ajuns în China » Gimnaştii şi gimnastele din România au aterizat la Nanning pentru Campionatele Mondiale

Articol de - Publicat duminica, 28 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 28 septembrie 2014 00:29

Campionatele Mondiale debutează pe 3 octombrie cu calificările masculine, ”tricolorii” intră în focurile concursului pe 4, iar fetele pe 6.

Mai sînt doar cinci zile pînă la startul celei mai importante competiţii a anului pentru gimnaştii din toată lumea. Campionatele Mondiale în 2014 au loc în China, la Nanning. De aceea delegaţia României e deja în China. Pentru a se adapta la fusul orar şi la tot ce presupune Asia.

După multe ore petrecute în avioane, pe ruta Bucureşti-Doha-Guangzhou-Nanning şi cîteva turbulenţe, gimnaştii şi gimnastele din România au ajuns în oraşul de şase milioane de locuitori care îi va găzdui pînă pe 13 octombrie.

Echipa feminină le are în componenţă pe Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă, Silvia Zarzu, Paula Tudorache, Anamaria Ocolişan şi Ioana Nicoară. Doar Larisa şi Ştefania au mai concurat în trecut la Mondiale, celelalte fiind debutante.

Fără Mariana Bitang şi Octavian Belu, care au renunţat la funcţiile de antrenori coordonatori, fetele vor fi ajutate de Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan şi Lucian Sandu. Toate speranţele la medalii se leagă de evoluţiile Larisei Iordache, cea mai titrată gimnastă din lot. Fetele intră în calificări pe 6 octombrie.

La masculin, România va fi reprezentată de Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Daniel Rădeanu, Laurenţiu Nistor, Cristian Băţagă, Andrei Ursache. Ei vor concura în calificări pe 3 octombrie.

Program CM
3-4 octombrie: calificări (m)
5-6 octombrie: calificări (f)
7 octombrie: finala pe echipe (m)
8 octombrie: finala pe echipe (f)
9 octombrie: individual compus (m)
10 octombrie: individual compus (f)
11 octombrie: finale pe aparate (m-f)
12 octombrie: finale pe aparate (m-f)

Rezultatele României la ultimele trei ediţii ale CM:
2013: Antwerp - 1 medalie de bronz (Larisa Iordache la sol)
2011: Tokyo - 0 medalii
2010: Rotterdam - 1 medalie de aur şi 1 de argint (Ana Porgras la bîrnă, Diana Chelaru la sol)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
cristinaco71
cristinaco71  •  29 Septembrie 2014, 10:55

MULT SUCCES, va voi tine pumnii!!! Pentru mine sunteti cei mai buni!!! HAI ROMANIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

madskills
madskills  •  28 Septembrie 2014, 12:05
Postat de ovidiu_3003 pe 28 Septembrie 2014, 09:53

gimnastica ?...neinteresant ...ha ha

e neinteresant pentru ca se stie deja cine castiga aurul. Chinezoaicele acasa sunt imbatabile, restul se bat pentru argint si bronz.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Septembrie 2014, 09:53

gimnastica ?...neinteresant ...ha ha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează