SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE

Bellu le critică pe gimnaste după ce au ratat calificarea la JO 2016: "Parcă nu îşi doresc să facă performanţă și nu le place acest sport"

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2016 10:47

Echipa de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, un fapt care nu s-a mai petrecut din 1968.

Octavian Bellu, fostul antrenor coordonator al lotului, a vorbit despre această contraperformanță și le critică pe gimnaste.

"Aceste fetiţe trebuiau să-şi depăşească limitele, dar au mers accidentate și cu infiltraţii. Unele aveau accidentări mai vechi și altele reveneau după pauze mai vechi.

Eu am zis din 2000, de la Atlanta, că lucrurile se vor stinge. Şi la Atlanta am fost la limită. În 2012, la Londra, dacă nu se întorceau Cătălina şi Sandra, lucrurile stăteau la fel de prost

Eu am semne de întrebare în ceea ce priveşte fetele care ajung la lot. Eu am impresia că nu îşi doresc să facă performanţă și că nu le place acest sport.  Alături de Mariana Bitang am vrut să dau o mână de ajutor, dar nu am avut pe cine ajuta.

Nu poţi să merg la infinit cu nişte fetiţe care sunt la lot doar pentru că au vârsta. Şcoala românească de gimnastică există, dar dacă nu se va schimba ceva o să fie şi mai rău", a spus Bellu pentru Mediafax.

Echipa României a fost formată din Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Dora Vulcan, Anamaria Ocolișan, Sivlia Zarzu, Maria Holbură.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
439542782916624
Ervin Elias  •  18 Aprilie 2016, 11:52

Nu le mai criticați numai pe fete,d-le NBelu.Ați obosit ca și doamna Bitang.Aveți în opinia mea o mare vină în eșecul fetelor,ca și TOLOLOIUL pressei românești cu criticile sale dure și neavenite....Fetele au dat tot ce au putut,dar se putea mult mai mult DACĂ....

adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Aprilie 2016, 11:38

In 2000 Olimpiada a fost la Sydney si Romania a luat titlul pe echipe si a avut podium integral romanesc la individual (fapt unic in istoria noastra - stricat de eliminarea ulterioara a Andreei). Iar dupa Sydney a venit Atena cu alte 4 medalii de aur. Daca domnul Belu a prevazut ce se va intampla atat de repede (cand nimic nu arata vreun semn prost) trebuia sa insiste cumva, sa intervina din pozitia domniei-sale (a ocupat inclusiv postul de secretar de stat in Minister) pentru remedierea lucrurilor. Cu toata stima dar domnia-sa se cam acuza acum. Sigur, ar fi culmea sa aruncam pe omul care ne-a adus cele mai mari succese din istorie acest esec (nu asta vreau sa fac) dar nici o atitudine de genul "v-am zis ca asa va fi" ca a domnului Bellu nu prea e productiva. Oricum in sportul romanesc (nu doar in gimnastica) va fi nevoie de o intrunire a "sfatului batranilor" care sa caute solutii. Pentru ca suntem intr-o fundatura. Iar domnii de la COSR de dupa Tiriac, si Morariu si Petrache, altfel foarte bine pusi la punct pe partea de PR, ar putea sa-si toarne cenusa in cap de cuviinta. Iar domnul Petrache sa-si scrie si demisia aceea care trebuia de mult scrisa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează