SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO

"Fetele au făcut mai mult turism medical decât s-au antrenat" » Critici după ratarea JO: "Abia atunci vom mai avea rezultate"

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2016 17:13

Simona Amânar, fosta multiplă campioană olimpică la gimnastică, a comentat ratarea calificării echipei naționale a României la Jocurile Olimpice de la Rio, lucru care nu s-a mai petrecut din 1968.

"Îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici, am sperat până-n ultima clipă la calificare. Noi ne-am dus întotdeauna la o competiție știind că eram cele mai bune, niciodată doar pentru un miracol. Din păcate, cred că fetele n-au putut să-și ducă exercițiile la sfârșit din cauza problemelor medicale. Nu poți să te duci într-o competiție așa. Fetele au făcut mai mult turism medical decât s-au antrenat. Este greu.

Noi nu știm să ne apreciem antrenorii de la cluburi. Ne mirăm că toți pleacă în străinătate. Când vom ști să-i remunerăm și să-i respectăm așa cum trebuie, atunci vom avea din nou rezultate", a spus Simona Amânar la Dolcesport.

"Cred că Deva e cel mai bun centru de pregătire pentru fete. Acolo nu se antrenează fete și băieți împreună. Nu pot face o comparație cu pregătirea pe care fetele le fac acum la centrul de la «Lia Manoliu»"
Simona Amânar

Echipa României a fost formată din Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Dora Vulcan, Anamaria Ocolișan, Sivlia Zarzu, Maria Holbură.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  29 Aprilie 2016, 01:57

nu sala de pregatire e problema .....ci insasi nivelul de pregatire cerut...daca ai antrenori slab pregatiti...daca ai sportive impuse pe relatii la lot ...ce rezultate poti avea???

ceaiuri
ceaiuri  •  18 Aprilie 2016, 21:44

asta le e valoarea..asa sunt si rezultatele...la handbal a trebuit sa vina un suedez..sa detroneze pe.."tutankamon"atotstiutorul si detinatorul cheii succesului..dar cu rezultate slabe(mediocre)deci nu trebuie sa ne ferim..antrenori straini,jucatoare naturalzate si mergem mai departe(daca te bate brazilia asa rau..aducem antrenori de acolo)

mobilajucarii
mobilajucarii  •  18 Aprilie 2016, 20:07

Foarte bine a zis Simona Amanar. Regruparea la Deva mi se pare ceva logic si de bun simt. Dupa retragerea antrenorilor Bellu si Bitang nu mai e nici un motiv sa existe un centru de pregatire centralizata la Bucuresti sau in imprejurimi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează