SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

GALERIE FOTO » Cîmpian și Crișan, în finală la individual compus! Ce au făcut Ponor și Iordache

Foto: Raed Krishan +12   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2017 18:10

Olivia Cîmpian și Ioan Crișan s-au calificat în finala de la individual compus, care are loc vineri. 

update ora 21:00

Cătălina Ponor și Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă, care are loc duminică.

Inițial, Ponor se calificase și în finala de la sol, dar au fost revizuite notele, iar românca a fost declasată.

-------------------------------------------

ȘTIREA INIȚIALĂ

Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au fost primele gimnaste din România care au intrat joi în calificările Campionatului European de la Cluj-Napoca. Pentru amândouă a fost debutul la senioare într-un concurs major. Emoțiile s-au acumulat și au apărut și ratările.

Dacă pentru Ioana concursul de la Cluj-Napoca s-a încheiat, Olivia se poate califica în finala de la Individual compus și în cea de la sol. Pentru aceasta trebuia să aștepte ca toate cele patru subdiviziuni ale calificărilor să se încheie. "Obiectivului grupului a fost de două finale, dacă se întâmplă lucrul acesta înseamnă că am mai câștigat un răgaz până la Campionatele Mondiale în care să ne continuăm pregătirea și să avem o evoluție mai bună acolo", a spus Nicolae Forminte, antrenorul lotului olimpic de senioare și junioare.

"Regretele după concurs nu ajută cu nimic"

Ce le-a spus Forminte după concurs fetelor pe care le pregătește? "Le-am felicitat și le-am spus că nu trebuie să fie supărate pentru că regretele după concurs nu te ajută cu nimic. Ai înțeles că trebuie să muncești mai mult, ai înțeles că dacă îți cer să faci cinci elemente la rând, ele au rostul lor și trebuie să atingi acest obiectiv, dacă faci doar trei, iată că nu-ți ies când ai nevoie. Lucruri care țin de intimitatea noastră, lucruri care țin de obiectivul nostru de a recrea un grup de gimnaste care sunt capabile să suporte și presiunea și concurența și codul de punctaj și să creadă în visul lor de deveni gimnaste valoroase".

"Ele nu cred că sunt capabile de mai mult"

Pot ele mai mult decât au arătat în calificări? "Eu sper din toată inima să poată mai mult, în sala de antrenament au demonstrat că sunt capabile de mai mult. Problema este că ele încă nu cred acest lucru și nu insistă pe acest lucru, sunt undeva la 50 la sută, când vor ajunge la 85 la sută atunci va fi din ce în ce mai bine".

În ultima subdiviziune a calificărilor, care începe la 18:30 vor evolua Cătălina Ponor(bârnă și sol) și Larisa Iordache (paralele și bârnă).

"A fost primul meu concurs la seniorat, m-am simțit foarte bine și sper ca în finală să fie și mai bine. Spre sfârșit au crescut emoțiile"
Olivia Cîmpian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close