SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  BĂTĂI LA LOTUL DE GIMNASTICĂ

"Îmi aduc aminte foarte bine culoarea adidasului domnului Bella" » Mărturii tulburătoare ale altor trei gimnaste!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2016 22:28

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, acolo unde a fost invitată Maria Olaru, mai multe gimnaste de prestigiu din România au vorbit despre scandalul privitor la bătăile aplicate de antrenorii lotului național de gimnastică feminină, de-a lungul timpului.

Ecaterina Szabo, campioană olimpică la gimnastică, a povestit episoade petrecute pe când era gimnastă la lotul condus de Bella Karolyi.

"Îmi aduc foarte bine aminte de culoarea adidasului domnului Bella (n.r. Karolyi). Mai luam și câte un adidas în fund, să nu zic altele. Maria îmi trimitea mai multe scrisori despre comportamentul pe care-l aveau doamna Bitang și domnul Bellu cu ea. Cum o jigneau, cum o băteau... Scrisorile pe care le-am primit de la Maria le-am scanat ieri și le-am trimis persoanei care trebuie să le vadă. Celorlalte gimnaste le e frică să spună ce s-a întâmplat și nu vor să-și pună lumea în cap. Nadia Hațegan a zis că nu vrea să intervină, dar și ea a trecut prin aceste chinuri. Îi e frică să spună ceva acum. Cel mai greu în ziua de azi e să rămâi om curat" Ecaterina Szabo, campioană olimpică

"O susțin pe Maria. Și eu am trecut pe acolo și am avut parte de astfel de tratamente. Îmi pare rău că a trebuit să se ajungă aici și că încă sunt persoane care nu cred. Celelalte gimnaste nu pot vorbi de frică. Sunt foarte puține care au curajul ăsta. Maria e considerată oaia neagră a gimnasticii. Am fost abuzată fizic, la lot" Oana Petrovschi

"Mi s-a întâmplat și mie să fiu bătută, dar nu de Bellu și Bitang, ci de alți antrenori. Maria Olaru nu are de ce să mintă. Nu am citit cartea, dar știu că așa se întâmpla" Alexandra Marinescu

"Le-am alinat sufletele"

Maria Olaru a explicat că a fost susținută și de celelalte componente ale generației ei: "Am vorbit cu alte foste colege de-ale mele care mi-au spus că prin ceea ce am scris în carte le-am alinat sufletele. Sunt multe care nu vor să se implice în așa ceva"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (108)
558883831991390
Dani Alex  •  07 Octombrie 2021, 17:36
Postat de ice_dark pe 08 Iunie 2016, 23:15

Vai de capul vostru, "doamnelor foste olimpice"... distrugem tot ce avem mai bun in tara asta (un exemplu este gimnastica)... PARDON - am avut. Am vazut aseara la Antena 3 mai multe reprezentante de VARF ale gimnasticii din Romania. Nu au negat vehement metodele de antrenament.... dar erau foarte mandre de antrenorii lor. Am impresia ca cele care fac aceste dezvaluiri au cateva frustrari... ca nu au mai reusit sa faca ceva cu viata lor dupa ce au incheiat cariera in gimnastica. Se pare ca doar asa mai iesti din intunericul in care ati intrat.

Nu o comparati pe Izbasa si pe Ungureanu cu Szabo, Silivas,Milosovici sau Maria Olaru. Ca alea au fost la tv, fosta nora a lui Bitang(Izbasa) si Ungureanu care are tot comortamentul ,,doamnei antrenor”. ,,Foste olimpice”? Cum indrazniti sa spuneti asa? Vor ramane mereu campioane pt ca au reprezentat tara cu mandrie, nu ca altii car doar vorbesc din spatele unui monior. Invatati sa respectati

558883831991390
Dani Alex  •  07 Octombrie 2021, 17:28
Postat de valyomanyd pe 08 Iunie 2016, 22:43

Vai, si ce lacrimi de crocodil avea Bitang la Antena 3 :)))

Eu zic ca erau de vinovatie nu de crocodiș. Si daca doamne feri se mai gaseau cateva sa vorbeasca?

558883831991390
Dani Alex  •  07 Octombrie 2021, 17:27
Postat de a.c.a.b_st pe 08 Iunie 2016, 22:56

Of,săracele,aproape că-mi vine să le plâng de milă...dacă ar fi fost așa cum spun, erau libere să plece in secunda următoare...hai,terminați *** cu subiectul ăsta...gimnastica este unul dintre puținele sporturi care ne-au adus sute de medalii...intrebați și voi,in alte sporturi,nu se procedează la fel? la fotbal,la copii,nu mai ia câte unul o palmă după cap?

Ma minunez cand vad astfel de comentarii. Cum sa spui ca esti de acord cu bataia? De ce mi s-au retras? Pentru ca asta si-au dorit sa faca, pentru ca si-au daruit toata copilaria salii de gimnsatica ca mai apoi sa ajunga pe mainile unora care le distrug viata prin comportamentul lor. Oare oamenii aia doi la fel isi bateau si copii?

Vezi toate comentariile (108)
Comentează