SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PROBLEME

L-a parodiat pe Aladdin, iar acum primește amenințări cu moartea » Un medaliat olimpic la Rio, pus la zid de comunitatea islamică

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat vineri, 14 octombrie 2016 10:26

Louis Smith, 27 de ani, este unul dintre cei mai apreciați gimnaști din Marea Britanie, însă o noapte de beție i-a dat peste cap întreaga viață.

Medaliat cu argint la JO de la Rio la cal cu mânere, Smith primește zilnic amenințări cu moartea după un clip controversat care a stârnit mânia comunității musulmane.

Sportivul britanic a apărut într-o filmare alături de un alt fost gimnast din Irlanda de Nord, Luke Carson, care îi surprinde pe cei doi parodiind ritualul de rugăciune al musulmanilor și strigând printre altele "Allahu Akbar". Atât Smith, cât și Carson au cerut public scuze pentru clipul considerat jignitor, însă gimnastul este în pericol să piardă următoarea ediție a Jocurilor Olimpice din cauza acestui scandal.

4 medalii olimpiceare Louis Smith, 2 de argint (2012, Londra și 2016, Rio de Janeiro), respectiv 2 de bronz (2008, Beijing și 2012, Londra)

"Era ora 5 dimineața, eram la un bar, a fost un comportament copilăros, stupid. Cântam melodiile din Regele Leu, Cartea Junglei și Aladdin...și am decis că avem nevoie de un covoraș zburător. Atunci am luat o carpetă de pe perete și ne-am distrat. Ceea ce am făcut nu a fost cu o intenție rasistă, am suferit eu însumi din cauza rasismului, însă a fost jignitor față de Islam", a recunoscut Louis, care a confirmat faptul că atât el, cât și membrii familiei sale au primit mesaje agresive din partea unor necunoscuți.

Louis Smith va fi anchetat de către Comitetul Britanic de Gimnastică, riscând o amendă usturătoare sau chiar o suspendare. Gimnastul este hotărât să-și repare greșeala, plănuind să facă vizite la câteva moschei pentru a învăța mai multe despre cultul islamic.

sursa: thesun.co.uk, dailymail.co.uk

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  07 Noiembrie 2016, 09:21

Comitetul Britanic de Gimnastică ar trebui sa-si vada de treaba... Omul si-o ia inzecit de la islamisti. Mai degraba l-ar proteja cumva...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează