SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZVĂLUIRE

Moment incredibil povestit de Diana Bulimar: "M-am dat accidentată pentru Larisa"

Articol de GSP - Publicat marti, 27 martie 2018 23:13

Diana Bulimar a vorbit la Exatlon cel mai greu moment din cariera ei. Fosta gimnastă, care în prezent are 22 de ani, a explicat ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când Larisa Iordache a înlocuit-o la exercițiul de la bârnă.

Deși oficial a fost vorba despre o accidentare, Diana Bulimar a spus adevărul la 6 ani distanță de la acel episod.

"Eu am prins o singură Olimpiadă, cea de la Londra, în 2012. Luasem deja o medalie și mă calificasem într-o finală Olimpică. Din fericire sau din păcate, colega mea, care era mai bună ca mine, era următoarea. Și, trăind în România și putând să se facă ușor schimbări, m-am dus la doctor să mă dau accidentată și să concureze ea în locul meu.

Nu știam ce să simt, dintr-o parte eram atacată. Familia îmi era alături și trebuia să își dea acceptul pentru acel fapt, care nici până în momentul de față nu a fost semnat. Părinții mei nu și-au dat acordul.

Colega mea Larisa (n.r. Larisa Iordache) a primit șansa, mă bucur că a avut-o și a trăit ce a trăit pe bârnă. Simțeam că sunt moartă, aveam 14 ani de gimnastică, simțeam că am muncit atâția ani pentru acel moment și mi-a fost luat. Nu vreau să răscolesc amintiri, vreau doar să spun că sunt împăcată cu acea decizie", a povestit Diana Bulimar.

"Diana a avut o discuţie cu Larisa după calificare și a spus că mai bine îi cedează Larisei finala, pentru că nu are o notă de plecare extrem de valoroasă. Larisa Iordache a avut o şansă, pentru că Diana Bulimar a făcut un gest incredibil de frumos. Mă bucură faptul că reuşim să modelăm nu doar sportivi, ci şi caractere", declara la acea vreme Mariana Bitang pentru TVR.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
quiss
quiss  •  30 Martie 2018, 15:57

Nu mă surprinde deloc. Cred că toată lumea care s-a uitat atunci la Olimpiadă a bănuit adevărul. Iar Larisa i-a mulțumit căzând de pe bârnă î finală...

stefaned
stefaned  •  30 Martie 2018, 02:21

„Nu pot să spun că mi-a fost greu să iau decizia. Imediat după ce am văzut că s-a terminat concursul mi-am dat seama că ea are o şansa mai mare decât mine. La acel moment a avut probleme la picior, dar pe parcurs i-a trecut. Aş vrea să facă un concurs frumos. Mi-a promis că, dacă va urca pe podium, mă va chema şi pe mine. Aş fi vrut sa concurez, dar ştiu că ea are şanse mai mari la medalie!”, a declarat Diana Bulimar pentru TVR, in 2012.... Atunci a spus ca nu i-a fost greu sa ia decizia,... acum declara altceva.

maxp
maxp  •  29 Martie 2018, 01:32
Postat de Alexandru Chis pe 28 Martie 2018, 10:48

Orice antrenor doreste sa se prezinte la un concurs cu sportive care au cele mai mari sanse la a cuceri medalii. Firesc, Bitang a operat schimbarea la individual, preferand o gimnasta care avea un exercitiu mai bine cotat si, in plus!, avea o mai mare experienta decat Bulimar. Aceasta "rememorare" nu face altceva decat sa dovedeasca profesionalismul antrenoarei, si nicidecum interzicerea de a concura a gimnastei Bulimar.

Intr-o proba individuala, ca tot vorbea de caractere, parerea mea este ca cine isi castiga dreptul sa participe ar trebui sa fie lasat sa o faca. Nu era proba pe echipe, sa se faca schimbari. Dianei i s-a luat o sansa, o ultima sansa a carierei sa participe intr-o finala olimpica. Pe cand Larisa a avut parte de multe astfel de momente ulterior, mie nu mi se pare corect. Plus ca nu i-a iesit absolut deloc, a existat totusi un motiv pentru care nu Iordache prinsese acea finala. De altfel Iordache era usor accidentata, deci a fost o decizie absurda luata atunci. Si Bellu si Bitang au repetat-o, imi amintesc la JE de la Baku in 2014, la fel a fost inlocuita o gimnasta care prinsese finala la individual compus, cu una mai bine cotata si din nou rezultatul a fost un esec total.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează