SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZVĂLUIRI

Nadia Comăneci le-a povestit englezilor cum a "evadat" din România comunistă

Nadia Comăneci
Nadia Comăneci

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 03 august 2014 18:45

Nadia Comăneci a vorbit, într-un interviu pentru Daily Mail, despre perioada comunistă din România şi a povestit amănunte neştiute. Fosta mare campioană le-a spus jurnaliştilor englezi, cu lux de amănunte, cum a fugit din România în 1989.

"Eram ascultată, urmărită peste tot. Eram conştientă că ei ştiu fiecare loc în care am fost şi cu cine am vorbit. În acea perioadă, înainte de Revoluţie, dacă plecai trebuia să fugi de tot. Nu mai aveai cale de întoarcere.

Nici mamei nu i-am spus că plec. Ar fi făcut atac de cord! I-am spus fratelui meu Adrian, care a fost şi este cel mai bun prieten al meu. L-am luat pînă la graniţa cu Ungaria, iar acolo eram cu alte şase gimnaste cu care am plecat către Austria.

O dată ajunse la destinaţie am mers la ambasada SUA, iar ei mi-au oferit un zbor către New York. N-am mai vorbit niciodată despre asta. A fost greu în acea seară", a spus Nadia Comăneci pentru publicaţia engleză.

Nadia le-a spus jurnaliştilor cît de greu i-a fost să ia această decizie, crezînd că nu-şi va mai vedea familia niciodată.

"Cînd mă gîndesc la acel moment îmi este greu deoarece credeam că nu-mi voi mai vedea familia niciodată. Fratele meu a fost mereu alături de mine. Mi-a spus să mă duc şi să încep o viaţă nouă. A fost greu să plec, dar instinctul meu îmi spunea că fac ce trebuie", a mai adăugat fosta gimnastă româncă.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
mvradulescu
mvradulescu  •  05 August 2014, 11:23
Postat de tardelli pe 04 August 2014, 09:38

bai comun.istule tu gandesti ce spui ? sau esti vreun minor de 14 ani ce habar nu are cum se traia inainte de 89?!! A majuns un pacalici ca tine sa dea calificative unui simbol al Romaniei...

Stimate domn, am cam de 5 ori vârsta pe care o presupui și mi-am hrănit tinerețea cu mândria de a fi contemporanul acestei copile (la acea vreme). Îmi contești dreptul de a fi dezamăgit de gestul negândit al unei persoane care devenise simbolul sfânt a peste 20 de milioane de oameni ? Văd că presupui că ar trebui să fiu jignit de calificativul "comunist" care ar defini doar oamenii care au preocupări politice, ceea ce nu este cazul meu ! Şi la urma urmei, chiar și comuniștii ăia pe care îi blamezi erau tot romani și iubeau valorile românești, ceea ce nu e cazul la cei care strigă azi lozinci !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  04 August 2014, 15:46

Putini stiu ca gimnastele dupa cate medicamente ingurgiteaza toata cariera , medicamente care le stopeaza activitatea hormonala , sexuala si cerebrala care este responsabila cu aceste functii, in momentul in care se lasa de sport sunt avide ca niste capre in calduri ! Asta e realitatea !Ati vazut cate exemple sunt in care fostele gimnaste au luat-o aproape razna .....Stiu niste lucruri mai concrete despre cateva din lotul din anii 95, dar nu are sens, ....exista o Floarea Leonida si toate celelalte... Analogia cu Nadia ? Pai poate ne povesteste odata mai multe Geolgau, Raducioiu, Stefan Banica jr, ...ca Printisorul nu mai poate ! Sportul e sport, dar viata e viata !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  04 August 2014, 15:34
Postat de ralffy_mr pe 04 August 2014, 00:23

nu e nici o diferenta..e prostie si mitocanie!

Tu de ce te bagi ca musca in materie organica ? Am avut vreo discutie, stii care era subiectul ? Stai in banca daca nu stii despre ce vorbeam....Mitocan esti tu ca te amesteci unde nu intelegi si esti depasit, papagalule !

Vezi toate comentariile (47)
Comentează
Close