SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ACUZAȚII

O fostă gimnastă, cu origini române, face mărturisiri cutremurătoare: "M-a violat și m-a făcut să-mi fie frică mulți ani!" » Acuză alți doi gimnaști de complicitate

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 17 octombrie 2017 19:35

Tatiana Guțu, campioana olimpică la individual compus în 1992 la Barcelona, a făcut o mărturisire cutremurătoare pe Facebook. Fosta gimnastă îl acuză pe Vitali Șcherbo, medaliat de șase ori cu aur la JO, că a violat-o în Germania, în 1991.

tatiana gutsu

"Acesta este actul meu de curaj după 27 de ani. Tatiana Toropova , te-am crezut prietena și coechipiera mea, mulțumesc că nu ai fost destul de curajoasă pentru mine când aveam mai multă nevoie de tine, când trebuia să lupți pentru drepturile femeilor și pentru "Nu înseamnă nu". Ai fost acolo, ai auzit tot și nu m-ai apărat...

Ruslam Șaripov, mulțumesc că ai fost un bun prieten și nu m-ai protejat de amicul tău, pe mine , o fetiță de 15 ani. El m-a violat în la Stuttgart în 1991. Vitaly Șcherbo, tu ești monstrul care m-a ținut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulți ani. Știu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poți învinge. Acesta este povestea mea de Cenușăreasă. Îți voi supraviețui și voi sprijini pe oricine vrea să vorbească despre tine", a scris fosta gimnastă pe Facebook.

Tatiana Guțu s-a născut în Ucraina. la Odessa în 1976, într-o familie cu origini române. A început gimnastica la șase ani și a reprezentat în concursuri Uniunea Sovietică și Ucraina. Prima sa competiție majoră a fost în 1991, la Campionatele Mondiale de la Indianapolis, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului cu echipa Uniunii Sovieticii. La aceeași ediție a mai câștigat două medalii de argint, la bârnă și paralele. După cele patru distincții cucerite la JO 1992, ea a decis să se retragă, iar acum trăiește în SUA.

Vitali Șcherbo s-a născut la Minsk în 1972 și a început gimnastica la 7 ani sub îndrumarea mamei sale. De-a lungul carierei a reprezentat Uniunea Sovietică, Belarus și Comunitatea Statelor Independente adunând 10 medalii la JO, 23 la CM și 16 la CE.

În ultimele zile tot sub hashtag-ul #metoo tot mai multe femei au scos la lumină momente în care au fost hărțuite sau molestate de bărbați. Totul a pornit de la poveștile multor actrițe care l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de hărțuite sexuală și chiar violuri, printre ele numărându-se Angelina Jolie sau Gwyneth Paltrow.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
ray51
ray51  •  07 Noiembrie 2017, 09:56

Te simti mai bine cand declari ***???...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10152745185266576
Romeo Ionescu  •  18 Octombrie 2017, 08:19

decât să înveți cum se extrag radicali (nu am mai făcut așa ceva din cls. 6-a), sau să iei 4 că nu știi valența unui element chimic, mai bine s-ar face educație preventivă în școală. Îmi aduc aminte că în anatomia de a 7-a funcția de reproducere era ultimul capitol și nu s-a făcut. Profesoara probabil era jenată, părinții nu-ți spuneau nimic, iar fetiței de 15 ani i-a fost frică, la fel prietenelor (oricum sunt puțini care-ți sar în ajutor, la acea vârstă). Și nu este doar cazul României, după cum se vede. Lăsați terorizarea elevilor cu formule, traduceri și definiții și reformați tot învățământul. Elevul trebuie să știe să intre în societate, nu să plătească mii de lei meditații pentru a intra la academia de poliție, mai căutată decât medicina.

1443585439054531
Pavel Doca  •  17 Octombrie 2017, 21:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează