SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  LOTUL NAȚIONAL

O gimnastă din lotul național al României a decis să reprezinte Ungaria în competiții: "Acolo există o altă abordare față de sportivi" » Ce sancțiune riscă

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 04 iulie 2017 12:28

Gimnasta Olivia Cîmpian (16 ani), care a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, a decis să părăsească Centrul Național de la Deva pentru a se alătura unui club maghiar și pentru a reprezenta Ungaria în competiții.

La decizia părinților, gimnasta originară din Arad a părărsit lotul României după o perioadă de 6 ani, iar tatăl sportivei susține că retragerea de la Deva s-a petrecut în condiții amiabile.

"Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu fetița mea din clasa a doua până acum, le port respect. Când am luat-o pe Oli de la Deva nu am făcut-o cu scandal, ne-am despărțit în relații bune cu toată lumea, sper să înțeleagă și dânșii că tot ce ne dorim de acum încolo este ca fata noastră să crească și mai mult în acest sport pe care-l iubește și-l practică de mic copil.

Am decis ca Olivia să activeze în Ungaria, unde există o altă abordare față de sportivii de performanță. Mergem pe linia legală, o să încercăm să-i obținem cetățenia maghiară, iar faptul că eu am activat ca fotbalist în Ungaria ne-ar putea ajuta", a spus Marcel Cîmpian, tatăl sportivei. În prezent, Marcel Cîmpian este antrenor de fotbal la CS Atletico Arad.

Olivia Cîmpian a făcut parte din lotul național al României la Europenele de la Cluj-Napoca, unde a obținut locul 23 la proba de individual compus. În 2016, la Europenele de Junioare, Cîmpian a obținut medalia de bronz alături de echipa României. 

În cazul în care alege să evolueze pentru Ungaria, Olivia Cîmpian riscă o suspendare de un an din competițiile internaționale. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1446295948762761
Liviu Sorocan  •  04 Iulie 2017, 21:02

La noi in România se investește in parlamentari și deputați cât mai mult .

rinist
rinist  •  04 Iulie 2017, 14:05
Postat de tanasevictor pe 04 Iulie 2017, 13:43

Cum sa te opui cand e vorba de binele sportivului Noi ne ducem la vale de ceva timp in multe sporturi

Stai linistit ca n-au ajuns *** sa ne depaseasca la gimnastica

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rinist
rinist  •  04 Iulie 2017, 14:05

Nici o pierdere....e o sportiva de tot kacatul. Acolo ii e locul, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează