SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  MEDALIE

O studentă eminentă » Încă două medalii pentru Larisa Iordache la Universiada de la Taipei!

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2017 16:05

Larisa Iordache a câștigat două medalii de aur și una de bronz la Universiada de la Taipei, pregătindu-se acum pentru campionatele lumii de la Montreal.

Larisa Iordache a revenit în competițiile de gimnastică, după probleme mai vechi de sănătate. Gimnasta de la Dinamo a obținut rezultate excelente la Universiada de la Taipei (Taiwan), acolo unde a fost și port-drapelul delegației României.

După ce marți, sportiva de 21 de ani a câștigat titlul universitar la individual compus, devansându-și adversarele cu mai bine de un punct, ieri Larisa și-a trecut în cont alte două medalii în concursul pe aparate: aurul la sol și bronzul la bârnă.

"Piciul", cum e supranumită românca, a obținut o notă de 13,800 în urma execuției de la sol, de ajuns pentru a trece pe primul loc, devansându-le pe japoneza Asuka Teramoto (13,766) și pe rusoaica Lilia Ahaimova (13,533).

În schimb, la bârnă, Iordache a avut câteva ratări și a fost depunctată, primind 13,666. Ea a fost întrecută de canadianca Elisabeth Black (14,133 și de japoneza Natsumi Sasada (13,833).

La întoarcerea în satul universitar, Larisa a avut parte de o primire grandioasă din partea delegației. Aruncată în aer de băieții din echipele de volei și baschet ale României, gimnastei i s-a scandat numele.

"Mă bucur că am câștigat aceste medalii. A fost primul concurs important de patru aparate, am reușit intergrale destul de modeste, dar sper ca la Mondiale să fie mai bine. A fost o excelentă verificare înainte de Campionatul Mondial", a declarat Larisa, mulțumind antrenorilor ei, soții Cristian și Lăcrămioara Moldovan.

Bronz pentru Muntean

La masculin România a obținut o medalie de bronz la Universiada de vară prin Andrei Muntean, la sărituri. Cu o medie de 14.400 puncte, românul s-a clasat al treilea, fiind devansta de dominicanul Audrys Nin Reyes, cu 14.633, și de ucraineanul Oleg Verniaev, cu 14.700.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10202925648180625
Eugen Qy  •  24 August 2017, 06:35

Bravo Larisa !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează