SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CONDAMNARE

Pedeapsa maximă pentru doctorul violator de la gimnastică: "E un privilegiu să-ţi semnez condamnarea la moarte"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2018 19:54

Larry Nassar (54 de ani), fostul medic al naţionalei de gimnastică a Statelor Unite, acuzat că a agresat sexual peste 150 de persoane, a aflat astăzi că-şi va petrece tot restul zilelor în închisoare.

Tribunalul din America l-a condamnat pe acesta la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani de pușcărie, informează CNN.

"E o onoare şi un privilegiu pentru mine să-ți dau această sentință. Tocmai ţi-am semnat condamnarea la moarte", a fost declaraţia cinică a judecătoarei, potrivit presei internaţionale, imediat după ce a fost stabilită decizia finală.

Fostul medic are câteva victime celebre printre care Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas, toate trei medaliate olimpice cu aur. Totodată, acestea au recunoscut public că au fost abuzate de Nassar.

"Accidentarea mea era într-o zonă extrem de sensibilă. Prima dată când Larry m-a atins acolo cu degetele am crezut că e doar o întâmplare. Nu folosea niciodată mănuși. Indiferent de accidentare, el ajungea mereu cu mâna acolo. Prioritatea lui ar fi trebuit să fie sănătatea mea, nu molestarea.

Larry, te-ai dovedit a fi cel mai înfricoșător monstru dintre toți. Te urăsc!" 
Mattie Larson, fostă gimnastă, în timpul procesului

Cine este Larry Nassar

Nassar, 54 de ani, a absolvit în 1985 Universitatea din Michigan și un an mai târziu s-a alăturat lotului de gimnastică al Statelor Unite. În 1997 a început să lucreze în paralel și ca medic al echipei Universității Michigan State.

A fost concediat de la lotul SUA în 2015, după ce fuseseră depuse câteva plângeri împotriva sa.

În septembrie 2016, The Indianapolis Star a dezvăluit că două foste gimnaste l-au acuzat de abuz sexual. De atunci, peste 150 de persoane au făcut acuzații asemănătoare. Nassar profitase de funcția de medic în timpul examenelor medicale ale tinerelor gimnaste, abzuzându-le sexual și explicându-le că aceasta era procedura medicală la care trebuia să le supună.

În toamna lui 2017, gimnastele americane medialiate la Olimpiadă McKayla Maroney, Gabby Douglas și Aly Raisman l-au acuzat și ele de abuz pe Nassar. În ianuarie și Simone Biles a mărturisit că a trecut prin situații asemănătoare.

Nassar a pledat vinovat și într-un proces de pedofilie infantilă. Decizia s-a dat în decembrie 2017, iar fostul medic a primit 60 de ani de închisoare pentru cele peste 37,000 de imagini pornografice găsite de FBI în casa sa, inclusiv un video în care Nassar molesta fetițe în piscina sa.

doctor sexual abuse
Larry Nassar

Citeşte şi:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
571290573237871
Sultana Stapana  •  01 Martie 2018, 00:50
Postat de cneius pe 25 Ianuarie 2018, 09:17

Probabil ca a fost vinovat si a meritat condamnarea. Declaratia judecatoarei insa arata ura tipica feminina, fata de barbati, care salasuieste, din pacate, in multe dintre reprezentantele sexului slab.

pai normal ca se bucura si bine face,noi femeile le facem pe toate: calcat ,spalat facut plozi voi stati *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  25 Ianuarie 2018, 09:17

Probabil ca a fost vinovat si a meritat condamnarea. Declaratia judecatoarei insa arata ura tipica feminina, fata de barbati, care salasuieste, din pacate, in multe dintre reprezentantele sexului slab.

itrobert
itrobert  •  25 Ianuarie 2018, 03:17
Postat de mateiserban pe 25 Ianuarie 2018, 00:32

O sa le dea Dumnezeu ani destui si muierilor care baga oamenii in puscarii pentru "MeToo". Poate nu in viata asta, dar in cealalta o sa vada si ele ce inseamna "ani". *** cat timp oameni ca Adam Johnson stau ani din viata prin puscarii pentru ca un tata iresponsabil nu si-a tinut *** de fiica in frau. Un pusti din Anglia, acuzat pe nedrept de viol, Jay Cheshire, s-a sinucis. De fapt a avut cea mai groaznica moarte. S-a spanzurat in parc si nu a murit. A mai trait 2 zile cu gatul umflat in spital, in chinuri groaznice. Desi gagica isi retrasese plangerea si o recunoscuse ca era neadevarata, lumea il tot striga "violatorule". Maica-sa s-a omorat si ea la un an dupa, din cauza suferintei. Femeile acuza pe oricine si orice in zilele noastre ca au fost "atinse". Nu se mai poate asa. *** "Accidentarea mea era într-o zonă extrem de sensibilă. Prima dată când Larry m-a atins acolo cu degetele am crezut că e doar o întâmplare. Nu folosea niciodată mănuși. Indiferent de accidentare, el ajungea mereu cu mâna acolo. Prioritatea lui ar fi trebuit să fie sănătatea mea, nu molestarea. Larry, te-ai dovedit a fi cel mai înfricoșător monstru dintre toți. Te urăsc!" Mattie Larson, fostă gimnastă, în timpul procesului Bah, ma laaaaaaaaaaaaaasi

Ma baiatule, tu esti dus rau de tot! "Me too" cand e dovedit cu punct si virgula, e poate singura forma de a cauta dreptatea calcata in picioare. Aici vorbim de cazuri concrete nu de fictiune. Ducete-ai dupa "doctor" nesimtitule!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează