SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  REVENIRE

Rio îi face cu ochiul » Sandra Izbaşa se va decide pînă la sfîrşitul anului dacă va reveni sau nu la lotul olimpic

Articol de - Publicat joi, 27 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 noiembrie 2014 21:26

În cazul în care se va alătura fostelor sale colege, dubla campioană olimpică va marca o premieră pentru gimnastica românească.

Mariana Bitang şi Octavian Belu şi-au reluat în totalitate atribuţiile de antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică al României. Iar zvonurile care au circulat în ultima vreme, conform cărora li se vor alătura în scurt timp, la Izvorani, şi Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, încep să se adeverească.

Invitată de Andreea Răducan la emisiunea "Arena Digi Sport" de pe canalul cu DigiSport, Izbaşa a vorbit despre o posibilă revenire a sa la lotul olimpic. "După Campionatele Mondiale din 2013 am luat o pauză şi bine am făcut. Am avut nevoie de timp pentru a-mi rezolva anumite probleme personale. Acum mă gîndesc ce trebuie să fac. Să revin sau să-mi închei cariera de sportivă. Pînă la sfîrşitul anului o să iau o decizie în acest sens", a declarat ieri campioana olimpică la sărituri de la Londra 2012.

Gimnasta blondă în vîrstă de 24 de ani nu vrea însă să se pripească. "În cazul în care revin nu doresc să repet rezultatele din anul 2013, nu vreau să rămîn cu un gust amar", a explicat Sandra. Ea este la curent cu situaţia colegelor sale de la Izvorani.

"Le-am vizitat pe fete şi am văzut că Larisa Iordache este în formă, Diana Bulimar se reface după operaţia de la genunchi. M-am bucurat cînd le-am văzut pe cele mici că au început să facă elemente complexe. Acest lucru ne poate spune că la Europenele de la anul, echipa României poate urca pe podium sau chiar mai mult, să cucerească titlul", a mărturisit Izbaşa.

Prima din epoca modernă
Dacă Sandra Izbaşa se hotărăşte să se întoarcă în sală şi să participe la Jocurile Olimpice de la Rio ar deveni prima gimnastă din România care participă la trei ediţii ale JO în epoca modernă a acestui sport care a început în 1976, cu Nadia la Montreal.

Pînă acum, Izbaşa face parte dintr-un club select de sportive care au bifat două participări: Nadia în 1976 şi 1980, Cristina Grigoraş în 1980 şi 1984, Lavinia Miloşovici şi Gina Gogean în 1992 şi 1996, Simona Amânar în 1996 şi 2000, Cătălina Ponor în 2004 şi 2012. Sandra a participat la ediţiile din 2008 şi 2012.

Înainte ca gimnastica s-o descopere pe Nadia, cînd sportivele erau femei, cu soţi şi copii acasă, trei gimnaste din România au ajuns la trei ediţii ale JO. Ele sînt Elena Leuştean, Sonia Iovan şi Emilia Liţă care au fost prezente la JO 1956, 1960 şi 1964.

"Am văzut-o pe Sandra şi arată excelent. Fizic, nu diferă faţă de cum era cînd evolua în concursuri. Ar fi o revenire spectaculoasă, ar putea face cel puţin două aparate, ar ajuta echipa şi ar deveni liderul fetelor" (Ioan Dobrescu, secretar general COSR)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
darth_2345
darth_2345  •  30 Noiembrie 2014, 21:55

muefa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează