SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ABUZ

Încă o victimă a doctorului Larry Nassar » Simone Biles dezvăluie calvarul la care a fost supusă: "Vă rog să mă credeți că a fost mult mai dificil să spun asta cu voce tare decât să aștern pe hârtie"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 16 ianuarie 2018 17:30

Simone Biles (20 de ani) s-a alăturat colegelor sale care mărturisiseră abuzurile la care au fost supuse de Larry Nassar, fostul medic al echipei naționale de gimnastică a Statelor Unite ale Americii. 

Într-o postare pe Twitter, multipla campioană olimpică și mondială a povestit calvarul prin care a trecut și cât de dificil îi va fi să șteargă aceste amintiri. 

"Cei mai mulți mă cunosc drept o fată voioasă și energică. Dar în ultimul timp... m-am simțit devastată. Cu cât încercam să fac vocea din cap să tacă, cu atât mai tare țipa. Nu îmi mai este teamă să-mi spun povestea.

Și eu sunt una dintre supraviețuitoarele abuzurilor sexuale ale lui Larry Nassar. Vă rog să mă credeți că a fost mult mai dificil să spun asta cu voce tare decât să aștern pe hârtie. Au fost mai multe motive care m-au făcut să fiu ezitantă. Acum știu că nu a fost vina mea.

Nu este normal să primești orice fel de tratament de la un specialist, un om de încredere, care să facă referință la el ca la un "tratament special". Acest comportament este unul inacceptabil, dezgustător și abuziv, mai ales din partea cuiva în care mi s-a sugerat să am încredere.

Prea mult timp m-am întrebat dacă nu am fost prea naivă. Dacă nu a fost vina mea. Acum știu răspunsul la aceste întrebări. Nu. Nu am fost vinovată. Nu, nu voi mai căra acest sentiment care ar trebui să îi aparțină doar lui Larry Nassar.

Este extrem de dificil să mărturisesc aceste lucruri. Inima mea se frânge și mai tare când mă gândesc la că că în visul meu de a concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 va trebui să mă întorc și să mă antrenez în locul unde am fost abuzată.

După ce am văzut poveștile bravelor mele prietene, am înțeles că experiența asta nu mă definește. Sunt mai mult de atât, sunt unică, inteligentă, talentată, motivată și pasionată. Mi-am promis că povestea mea va fi mult mai mare și vă promit că nu voi renunța.Voi concura cu toată inima și tot sufletul. Iubesc prea mult acest sport. Nu voi permite ca un om și cei din jurul lui să îmi fure bucuria.

Trebuie să știm de ce asta a durat atât de mult teroarea. Trebuie să ne asigurăm că asemenea lucruri nu se vor mai întâmpla vreodată.

Am continuat să lucrez suportând durerea și le-am cerut celor din jur să îmi respecte intimitatea. Este un proces care necesită mult timp".

4 medalii olimpice de aurși 10 titluri mondiale are Simone Biles în carieră

Citește și: Încă o mărturie de abuz sexual din lumea gimnasticii » Dezvăluirile unei triple campioane olimpice

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close