SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SALA POLIVALENTĂ

Tot Strabag! » După aproape un an pierdut prin instanţe, în curînd putem afla cine va construi Sala Polivalentă din Bucureşti

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 martie 2015 22:44

Ca şi la prima evaluare făcută de Primărie în vara anului trecut, tot cei de la Strabag stau mai bine la coeficientul de performanţă energetică, în comparaţie cu proiectul Astaldi.

Pe 17 martie, cu mai bine de o lună întîrziere faţă de ultima rezoluţie a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor ( CNSC), Primăria Capitalei a reuşit să finalizeze calculul coeficienţilor de performanţă energetică pentru ofertele celor doi competitori, Astaldi şi Strabag, care se luptă pentru construcţia noii Săli Polivalente din Bucureşti.

Nu s-a schimbat nimic esenţial din vara lui 2014. La fel ca şi atunci, la prima evaluare, tot Strabag a ieşit mai bine, acum coeficientul lor anual pe metru pătrat fiind de 86,37, consumul energetic al proiectului Astaldi fiind mai mare: 96,37. Calculul s-a făcut pe baza datelor furnizate de cele două companii, de această dată expertul angajat de Primărie folosind un acelaşi algoritm în ambele variante.

Cîştigător pe hîrtie, dar verdictul încă se amînă
În ianuarie 2015, instanţa CNSC decidea că ambele proiecte sînt eligibile şi cerea Primăriei ca, în termen de 20 de zile, să refacă calculul coeficienţilor de performanţă energetică. Pe baza acestuia trebuia să se anunţe cîştigătorul licitaţiei. A cîştigat iar Strabag. Cum cazul s-a mutat la Curtea de Apel, fiindcă Astaldi a atacat rezoluţia CNSC, urmeză ca şi respectiva instanţă, acum rămasă în pronunţare, să dea un verdict pînă la finalul acestei săptămîni.

Indulgenţă pentru Astaldi!
Prin acelaşi document din 17 martie 2015, Comisia de evaluare a Primăriei solicita, conform legii, ca ofertanţii să-şi dea acceptul asupra rezultatelor. Termenul era 19 martie. Cîştigătoare, Strabag a trimis acceptul. După numai cîteva minute a primit însă o înştiinţare de la Primăria Capitalei că Astaldi a mai primit o "indulgenţă" de 5 zile, pentru verificarea calculelor.

Strabag reacţionează neoficial: "Caută acul în carul cu fîn. E clar că noi avem oferta mai bună. Trag de timp, poate Curtea de Apel îi declară pe ei eligibili şi pe noi nu. Să vedeţi ce repede o să-i declare Primăria cîştigători!". Nici Astaldi, nici avocaţii angajaţi de firmă nu vor să facă nici un comentariu.

Ce spune legea
HG 925/2006, ale cărei norme de aplicare sînt stabilite de OUG 34/2006, precizează: "Comisia de evaluare are dreptul de a corecta erorile aritmetice sau viciile de formă numai cu acceptul ofertantului. În cazul în care ofertantul nu acceptă corecţia acestor erori/vicii, oferta sa va fi considerată neconformă".
Rămîne un mister de ce s-a dat încă un termen pentru Astaldi, care, dacă nu-şi dă acceptul, va fi eliminată direct din cursă.

25 de luni mai sînt pînă la CE de gimnastică din 2017, competiţie ce ar urma să se desfăşoare în noua Sala Polivalentă din Bucureşti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  24 Martie 2015, 17:39

proceduri firesti, fiindca exista.)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează