SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATE EUROPENE

Totul pe o singură bârnă » Cătălina Ponor și Larisa Iordache intră în lupta pentru medalii la Europene

Cătălina Ponor are 12 medalii la Campionatele Europene.
Cătălina Ponor are 12 medalii la Campionatele Europene.

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2017 00:00

Cătălina Ponor și Larisa Iordache vor încerca azi să aducă medalii și pentru gimnastica feminină, după ce Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sol.

Au trecut zilele în care România reușea să urce pe aproape toate podiumurile Campionatelor Europene. Au trecut zilele în care aveam reprezentante în aproape toate finalele pe aparate.

Istoria gimnasticii tricolore e bogată, dar prezentul înseamnă așa: Larisa Iordache și Cătălina Ponor se vor lupta pentru medalii în finala de la bârnă, iar Ioana Crișan și Olivia Cîmpian au ocupat locurile 18, respectiv 23, vineri, la individual compus.

Presiunea va fi mare pentru că ambele știu că de ele se vor lega speranțele a 7.000 de oameni prezenți în sala de la Cluj-Napoca și ale altor milioane din fața televizoarelor. Amândouă știu în teorie că trebuie să se izoleze, că trebuie să de concentreze pe ce au de făcut, dar o finală la bârnă e mereu imprevizibilă.

Larisa spunea după calificări că, înainte de a concura pentru prima oară la Cluj, nu a dormit prea bine, gândindu-se la ce se va întâmpla a doua zi.

Cătălina, de asemenea, a trecut prin momente grele la Cluj-Napoca, la încălzirea de la bârnă s-a accidentat la glezna dreaptă. O problemă care a  făcut-o să nu mai execute un element obligatoriu la sol, fapt care i-adus depunctarea și a ratat finala de la acest aparat.

O decizie controversată care a venit la o oră după ce se încheiase concursul. Tripla campioană olimpică a spus că nu a fost deloc mulțumită de evoluția sa și speră ca lucrurile să se îndrepte în finala de duminică.

Larisa a obținut în calificările de joi cea mai mare notă la acest aparat, iar Cătălina Ponor pe a patra. Ele se vor lupta pentru podium cu Sanne Wevers, campiona olimpică de la Rio, cu Marine Boyer, medaliată cu argint la CE 2016, dar și cu celelalte fete care simt că sunt aproape de o medalie care să le dea motivația de a o lua de la capăt imediat ce se încheie aceste Campionate Europene.

12medalii are Cătălina Ponor la Campionatele Europene, dintre care șapte sunt de aur, două de argint și trei de bronz

11medalii a adunat Larisa Iordache la Campionatele Europene, dintre care trei sunt de aur, patru de argint și patru de bronz

9ani este diferența de vârstă dintre Cătălina Ponor și Larisa Iordache, prima având 29 de ani, cea mai vârstnică finalistă

Programul de azi de la CE (în direct TVR)

  • 13:30-14:00 Finala masculină la sărituri
  • 14:00-14:30 Finala la bârnă
  • 14:45-15:15 Finala masculină la paralele
  • 15:15- 15:45 Finala feminină de la sol
  • 15:45-16:15 Finala la bară fixă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează