SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

VIDEO Azi debutează Campionatele Mondiale de Gimnastică » Nadia revine la Montreal: "Gimnastica românească are șansa să repete ce s-a întâmplat la Cluj"

Nadia Comăneci și Kyle Shewfelt, campionul olimpic la sol de la Atena 2004, prezentând medaliile mondiale // FOTO Florin Taloș paginiromanesti.ca
Nadia Comăneci și Kyle Shewfelt, campionul olimpic la sol de la Atena 2004, prezentând medaliile mondiale // FOTO Florin Taloș paginiromanesti.ca

Articol de GSP - Publicat luni, 02 octombrie 2017 15:00

De doi ani, Nadia Comăneci face parte din echipa care a promovat Campionatele Mondiale care debutează azi, la Montreal, cu calificările la masculin.

O ocazie de a se întoarce în timp, spre propria performanță uriașă de la Jocurile Olimpice din 1976, când a cucerit 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz și când a obținut prima notă de 10 la o ediție a JO. Nadia, care va împlini 56 de ani luna viitoare, privește trecutul cu un amestec de nostalgie și, mai ales, cu o tentă de umor. 

"Ce bine că nu mi-a spus cineva în 1976 că dacă eu voi câștiga Olimpiada aici, voi fi ambasadorul Campionatelor Mondiale 41 de ani mai târziu", a spus ea, râzând, după conferința de presă în care au fost prezentate medaliile ce se vor acorda la CM. "Lumea este mică, timpul trece repede, totuși nu simt că s-au scurs atât de mulți ani.

 
Declarații Nadia Comăneci, Cătălina Ponor, Larisa Iordache

Azi debutează Campionatele Mondiale de Gimnastică! Nadia revine la Montreal: " Gimnastica românească are șansa să repete ce s-a întâmplat la Cluj" -------->>>>>>>>>> http://bit.ly/2yhWmeo

Posted by Gazeta Sporturilor on 2 Octombrie 2017

*sursă video: paginiromanesti.ca

Eram în sală, la antrenament, și o gimnastă din Olanda m-a întrebat dacă aici m-am antrenat eu în 1976 pentru că asociază această arenă cu performanța mea de la Montreal. Nici părinții lor nu erau născuți pe vremea aceea!", a povestit amuzată Nadia.

"Dar e frumos să mă întorc la Montreal, am locuit aici un an și jumătate, am mulți amici, unii dintre ei făcuți în ultimii doi ani, de când lucrăm în această echipă de promovare a Campionatelor Mondiale. Această poveste a Montrealul cu gimnastica e ceva extraordinar, văd în gimnaste că vor să depășească, vor să facă și ele istorie. În fiecare zi va fi ceva de văzut!". 

Cum vede Nadia șansele sportivilor români la Mondiale? "Gimnastica românească are șansa să repete ce s-a întâmplat la Cluj, Campionatele Europene au fost un mare succes", a spus ea pentru paginiromanesti.ca.

" Cătălina Ponor, la aproape 30 de ani... Pe cine mai vezi în gimnastică la vârsta aceasta, dacă te uiți la dificultatea codului de punctaj, la ce fac sportivii care au 17-18 ani... Are această motivație. Îmi spunea că Montrealul a început cu mine și se termină cu ea, acum să vedem ce vrea să spună cu acest lucru", s-a mirat fosta gimnastă, zâmbind. 

Nadia crede că Larisa Iordache are o ocazie bună la individual compus. "Drumul e deschis pentru toată lumea, cum Simone Biles nu este aici. Dacă te uiți pe hârtie la dificultate și la exerciții, Larisa are tot ce-i trebuie, dar trebuie executat, fără ratare. Să sperăm că o să iasă bine", a încheiat ea. 

"Provocări sunt și vor fi în continuare. Toată lumea pleacă cu șanse egale, depinde de execuții și de cât de bine ne vom putea ține noi psihic. Probleme de sănătate sunt peste tot și cred că la orice sport. Acum depinde cât de mult îți dorești să treci peste și cât nu"Cătălina Ponor

"Au fost schimbări în codul de punctaj anul acesta, însă m-am acomodat foarte repede, nu mi-au cauzat foarte multe probleme și a fost ușor pentru mine. Eu sper din tot sufletul să-mi fac fiecare integral cât mai bine posibil, așa cum am reușit la antrenamente și sigur va veni și rezultatul" Larisa Iordache

"E primul Campionat Mondial pentru mine, m-am acomodat cu aparatele, am făcut antrenament destul de bun" Ioana Crișan

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează