SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE GIMNASTICĂ

Vremea campionilor! Andreea Răducan este singura candidată, iar vineri va deveni președinte al Federației Române de Gimnastică

Articol de , - Publicat joi, 03 august 2017 13:31

Andreea Răducan este singura candidată la postul de președinte al Federației Române de Gimnastică și de mâine va deveni a șasea medaliată cu aur la JO care conduce un for național.

Gimnastica românească traversează unul dintre cele mai grele momente din ultimii patruzeci de ani. După ce, ani la rând, a fost sportul care aducea mereu medalii de la Jocurile Olimpice, în 2016 , la Rio, România a fost reprezentată la feminin doar de Cătălina Ponor, care s-a clasat pe poziția a șaptea în finala de la bârnă.

Decăderea Fabricii de medalii

Momentul acela amar a fost un pic îndulcit de Campionatele Europene care au avut loc în luna aprilie, la Cluj-Napoca. Cei care au urcat pe podium au fost veteranii Ponor, Iordache și Drăgulescu. Însă medaliile lor nu rezolvă problemele cu care se confruntă gimnastica românească.

În toată această perioadă în care insuccesele s-au tot adunat s-a vorbit despre schimbare. Începutul ei se va produce începând cu 4 august, când vor avea loc alegeri la FRG. Adrian Stoica, la conducerea acestui for din 2006, nu va mai candida la funcția de președinte.

Pentru a gestiona destinele gimnasticii tricolore în următorii patru ani s-a înscris o singură persoană. Ea este Andreea Răducan, 33 de ani, care are în palmares titlul de campioană olimpică în 2000, la Sydney, cu echipa României. Pentru câteva ore a fost și campioană la individual compus, dar din cauza unui test pozitiv la pseudoefedrină această medalie i-a fost cerută înapoi. La 15 ani de la retragerea din activitatea sportivă, Andreea încearcă să aducă gimnastica românească acolo unde a mai fost. "Trag nădejde că vom reuși să ajungem din nou pe drumul cel bun și să formăm echipe de care să fim mândri", a spus Andreea Răducan la DolceSport.

Nume sonore

Fosta gimnastă va deveni, de vineri, al șaselea conducător de for național care a urcat pe cea mai înaltă treaptă la Jocurile Olimpice. A fost precedată de Nicu Vlad, președinte la haltere din 1997, aur la JO Los Angeles 1984, de Elisabeta Lipă, canotoarea secolului XX, cvintuplă campioană olimpică, de Sorin Babii, medaliatul cu aur de la Seul 1988, de Camelia Potec, care a devenit președinte în 2013, la 9 ani după ce câștiga proba de 200 de metri liber la Atena. Ultima pe listă, care a preluat federația de scrimă în acest an, este Laura Badea, campioana olimpică de la Atlanta 1996. 

12medalii are Andreea Răducan în competițiile majore, fiind campioană olimpică și de 5 ori campioană mondială

screenshot 1

Excepțiile

Federația Română de Atletism reprezintă un for aparte. După Iolanda Balaș și Sorin Matei, cluburile votante nu au mai mers pe mâna campionilor. Astfel, Gabriela Szabo a pierdut bătălia cu Sandu Ion, iar actualul șef, Florin Florea, i-a învins, printre alții, pe Constantina Diță sau Monica Iagăr. Și voleiul reprezintă un caz aparte, fiind singura federație care a ales un președinte sărit de 70 de ani! Politicul și-a făcut simțită prezența la federația de judo, acolo unde unicul candidat a fost Cosmin Gușă. 

Urmează să devină mamă

Pentru Andreea Răducan este o perioadă extrem de încărcată: pe lângă candidatura la președinția FRG, în cursul acestui an ea urmează și să devină mamă. Fosta gimnastă s-a căsătorit în octombrie 2016 cu omul de afaceri Daniel Tandreu.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
485809194904413
Costel Tudor  •  03 August 2017, 19:11

Retinitis un lucru : Nu orice Musca face MIERE !!!

onduku
onduku  •  03 August 2017, 17:09
Postat de mobilajucarii pe 03 August 2017, 17:00

Andreea Raducan are 33 de ani, varsta la care Isus Cristos a urcat pe Golgota. Problemele sunt multe, totusi urarea poate fi foarte simpla: Mult succes, Andreea !

O fi masoanca sau ce vrei sa zici? Vai s-amar cu Andreea Raducan! La ce declaratii a avut, cam antiromanesti cam asa... Ea crede ca sunt patrioate!

mobilajucarii
mobilajucarii  •  03 August 2017, 17:00

Andreea Raducan are 33 de ani, varsta la care Isus Cristos a urcat pe Golgota. Problemele sunt multe, totusi urarea poate fi foarte simpla: Mult succes, Andreea !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează