SPORTURI  »  HANDBAL  »  KOSOVO-ROMÂNIA 16-30

A schimbat faţa » Aihan Omer a readus încrederea "tricolorilor" care nu au stat la discuţii cu modesta Kosovo

Articol de - Publicat duminica, 02 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 noiembrie 2014 21:38

După 36-24 la Bucureşti, naţionala României s-a impus aseară cu 30-16 la Priştina


În precedentele preliminarii, pentru Euro 2016, România s-a făcut de rîs. A pierdut calificarea în faţa Finlandei, o echipă din lumea treia a handbalului. Mai devreme, în preliminariile CM 2015, "tricolorii" s-au chinuit cu Cipru şi Italia, dar au ajuns totuşi în play-off.

Aihan Omer a revenit pe banca tehnică a României, de o lună, şi o dată cu el a rechemat la lot "veteranii". Stănescu, Ghionea, Novanc, Stavrositu, Toma, Buricea, Şania nu au avut nici un fel de emoţii în dubla cu Kosovo. După 36-24 la Bucureşti, ieri, la Priştina, au cîştigat şi mai clar: 30-16. Stănescu a fost imbatabil între buturi, Ghionea şi Buricea au făcut "potecă" pe extremă, iar Novanc a fructificat fiecare minge avută pe semicerc. În ultimele 15 minute gazdele nu au mai putut să dea gol şi s-a ajuns de la 16-20 la 16-30!

"E un rezultat normal, nu trebuie să ne entuziasmăm. Locul României nu e în ultima urnă valorică a Europei", a spus selecţionerul Aihan Omer. Pentru a continua urcuşul, "tricolorii" trebuie să treacă şi de Italia, meciurile urmînd să aibă loc în luna iunie 2015. Prima clasată va accede în faza a doua a calificărilor, dar pentru a ajunge la turneul final românii au de parcurs patru trepte de calificare!

Învinşi de fraţii Bryan
Horia Tecău şi partenerul său de dublu, olandezul Jean-Julien Roger au fost eliminaţi aseară în semifinalele turneului Master de la Paris. Tecău şi Roger a fost întrecuţi în două seturi, 6-3, 6-3, de fraţii americani Bob şi Mike Bryan, favoriţii 1. De cînd fac cuplu împreună, Horia şi Jean-Julien nu au reuşit să-i bată niciodată pe liderii clasamentului ATP la dublu. Este a treia înfrîngere suferită după întîlnirile de la Cincinnati şi Madrid. Tecău şi Roger au reuşit însă calificarea la Turneul Campionilor, de la Londra, iar pentru parcursul lor la Paris vor împărţi 41.750 de euro şi vor încasa 360 de puncte ATP.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează